Движещата сила зад възродената кариера на Григор Димитров и трудният му път извън тениса


Движещата сила зад възродената кариера на Григор Димитров и трудният му път извън тениса
Снимка: Getty Images

6576 0

През последните седем месеца Григор Димитров впечатли и показа, ако не най-добрия си тенис, то едно от най-доброто си представяне в своята кариера. От октомври 2023 г. бившият номер 3 в света натрупа осем победи в Топ 10, включително две над Карлос Алкарас. Той достигна два финала на Мастърс турнири и завоюва титлата в Бризбън.

Миналата година, когато Димитров очакваше Мастърса в Мадрид, той беше номер 33. Дванадесет месеца по-късно българинът, който следващия месец навършва 33 години, отново е в Топ 10.

Животът извън тениса влияе много на представянето

Още: Потвърдено: Коварна опасност за Григор Димитров - пред неочаквана угроза е да приключи рано-рано на тенис турнира в Мадрид

Той сключи няколко нови и ключови партньорства, а всичко това показа, че се намира в страхотно физически, емоционално, духовно състояние. По време на интервю с "Tennis Channel" Гришо разказа за силните взаимоотношения и как оказват влияние върху желанието му да прекрачва границите и да се доверява на идентичността си като състезател.

Григор Димитров признава, че е изминал нелек път извън тениса през последните месеци

"Извън корта нещата са също толкова важни. Връзките с хора, с приятели, със семейството, с хора, които може би не са ви служили както трябва, но сте разбрали урока, който ви е показан. Всички тези неща, които чувствам, допринасят много за това. През последните 7 месеца изминах невероятен път в живота извън тениса".

"Аз също съм на възраст, в която мисля, че идва зрелостта, опитът идва, любовта към спорта се проявява повече. Опитваш се да разбереш повече за себе си, повече за обкръжението си, повече за това кого искаш да имаш около себе си, положителна страна на определени неща, разочарованието и как да се справяш с нещата".

Да бъде добър човек - водещото за него в живота

Още: Григор Димитров - Якуб Меншик по ТВ: Кога и къде да гледаме старта на Гришо на тенис турнира в Мадрид?

С времето Димитров се е научил да се абстрахира от нещата, които той нарича "самозванците" – възходите и паденията, съпътстващи почти 11-месечния сезон на един професионален тенисист. "Нещата никога не са чак толкова добри или чак толкова лоши, колкото изглеждат на пръв поглед", допълва Гришо.

"По природа всеки има добро сърце, но е важно по какъв начин го използваш и как изразяваш себе си. При мен тази част винаги е била много, много силна. Винаги съм бил такъв, дори с риска да разваля отношенията си с някои хора. Нямам нищо против това, стига да съм верен на себе си, на своето сърце и на хората около мен. Това те подтиква да бъдеш добър човек и да се стремиш към висок стандарт на живо".

Още: Неприятно! Програма и час за старта на Григор Димитров в Мадрид срещу Якуб Меншик: Лошо за спортните фенове - "ходи по ръба"

Точи се на Григор Димитров в Мадрид: Тийнейджър суперталант вече с успехи - би най-добрия приятел на Гришо

Григор Димитров по ТВ: Кога и къде да гледаме старта му на тенис Мастърса в Мадрид?

УАУ: Григор Димитров отвя Даниил Медведев в Мадрид със супертенис - въпреки миникриза го разби (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички