Григор Димитров - Якуб Меншик по ТВ: Кога и къде да гледаме старта на Гришо на тенис турнира в Мадрид?


Григор Димитров - Якуб Меншик по ТВ: Кога и къде да гледаме старта на Гришо на тенис турнира в Мадрид?
Снимка: Getty Images

3713 0

Най-сетне дойде време! Григор Димитров започва участието си на четвърти пореден турнир от сериите "Мастърс 1000". Това е и второ състезание на клей през годината за 32-годишния българин, след като преди Монте Карло нямаше време за друго, а след "домашната" надпревара си даде малко почивка.

Първата ни ракета е поставен под номер 9 в схемата, тъй като световният номер 1 Новак Джокович се отказа от участие. Гришо почива в първия кръг и ще започне директно от втория, където ще се изправи срещу 18-годишния Якуб Меншик.

Чехът и българинът не са се изправяли нито веднъж един срещу друг до този момент. За да се стигне до този дуел, Меншик преодоля Яник Ханфман с 2:0 сета (6:4, 7:6). Припомняме, че съвсем наскоро Гришо записа една от най-убедителните победи в кариерата си, като разгроми германеца с 6:1, 6:0.

Меншик далеч не бива да бъде подценяван. В началото на годината той бе много близо да победи Хуберт Хуркач, но загуби драматична 5-сетова битка. След това пък се класира за финала на турнира в Доха, където записа първи успех над играч от топ 10 - Андрей Рубльов. Там сломи още имена като Гаел Монфис и Анди Мъри.

Якуб Меншик срещу Григор Димитров

Все пак трябва да отбележим, че любимата настилка на Меншик, чието най-силно оръжие изглежда мощният бекхенд по правата с две ръце, е хард. В първия кръг в Мадрид той записа първа победа на клей на турнир от категорията "Мастърс 1000".

В колко часа и къде да гледаме Григор Димитров в Мадрид?

Григор Димитров и Якуб Меншик ще се изправят един срещу друг в 4-ти мач на корт 3, където програмата започва в 12:00 часа българско време със сблъсъка между Виктория Азаренка и Сара Сорибес Тормо. Това означава, че ще видим Гришо в действие около 17-18:00 часа българско време - в зависимост от развитието на мачовете преди него и от метеорологичните условия.

Мачът ще бъде излъчен пряко по "Макс спорт 1", като освен това ще имате възможността да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички