Дебютантът, който едва не лиши Тайсън Фюри от званието "непобедим" (ВИДЕО)


Дебютантът, който едва не лиши Тайсън Фюри от званието "непобедим" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1843 0

През октомври 2023 година светът на бокса (и не само) бе приковал поглед в битката между световния шампион на WBC Тайсън Фюри и бившият първенец на UFC Франсис Нгану. Това беше битка с ясен фаворит, тъй като британецът е все още непобеждаван в тежка категория, а съперникът му бе дебютант в този спорт тогава.

Голямата изненада в Рияд

Но камерунецът изненада не само "Циганския крал", но и целия боксов свят, след като издържа всичките 10 рунда и дори събори Фюри в нокдаун. В крайна сметка Тайсън спечели със съдийско решение, при това не единодушно.

Според мнозина Нгану беше ограбен срещу Фюри и заслужава реванш

"Грабежът" на годината

За мнозина присъдената победа за по-известния боец в този спорт беше оприличена на "грабеж". Нгану беше по-активният боксьор и разби защитата на съперника си. Освен това го прати на пода още в трети рунд.

Фюри от своя страна беше бавен в дефанзивен план, не особено активен и не предложи много в атака. Според специалистите мачът можеше да завърши с равенство и дори с победа за бившия шампион в ММА.

На фаворита му липсваха чисти удари, тежки куки и поредица от серии - елементите, с които той се наложи в тежка категория като най-добрия и неслучайно непобеждаван боксьор.

Франсис и неговият отбор пък показаха, че са се подготвили отлично и си заслужиха реванш. Фюри обеща, че ще даде втори шанс на камерунеца, но след битката с Олександър Усик. Ето я и нея, а Нгану със сигурност ще я чака с нетърпение. А за момента, в който Фюри прекъсна доминацията на Владимир Кличко, си припомнете тук

Гледай Фюри - Усик в спор за абсолютен световен шампион 

Независимо от проблемите, които обезателно имат и двамата атлети, битката в събота вечер е най-важната за последните 25 години в тежка категория. Това е първият бой за абсолютен (неоспорим) световен шампион от 1999 година насам и има само един начин да я гледаме - с регистрация и абонамент в стрийминг платформата DAZN (линк за гледане тук). 

Българска телевизия няма да излъчи зрелището, а историческият дуел ще е наличен само в DAZN. Абонаментът за него е 39.99 лева, като освен цялата галавечер, на която ще се разиграят още 2 световни титли, потребителите ще получат 1 месец безплатен абонамент към всички услуги, предлагани от DAZN. 

ГЛЕДАЙ ФЮРИ СРЕЩУ УСИК НА ЖИВО - ЕТО КАК! 

Тези от вас, които поради една или друга причина няма да имат възможност да гледат битката, могат да следят всичко най-интересно от галавечерта Фюри - Усик НА ЖИВО в Sportlive.bg

Гледайте зрелището Фюри - Усик тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички