Легендарен български треньор посочи какво трябва да направи Кубрат, за да победи Дину


Легендарен български треньор посочи какво трябва да направи Кубрат, за да победи Дину
Снимка: БГНЕС

2310 0

Един от най-изтъкнатите боксови специалисти в България - Михаил Таков, очаква Кубрат Пулев да няма особени проблеми при дебюта си на американска територия. Кобрата ще се изправи в неделя рано сутринта срещу Богдан Дину в първия си мач на професионалния ринг в САЩ.

Българинът ще защитава званието си за №1 в тежка категория на IBF, което означава, че при загуба рискува да пропусне възможността да предизвика Антъни Джошуа за световната титла. Таков бе в ъгъла на Кобрата през 2007 година, когато на 6 септември в Букурещ на "Златния колан" софиянецът печели с 14:4 срещу Дину. По онова време румънецът е на 21 години, докато Кубрат е на 27.

"Винаги изпитвам голям респект към румънците. Бях с Кубрат през 2007-а. Турнирът в Букурещ беше преди Световното първенство в САЩ, но мина много време оттогава. Случи се така, че състоянието на баща му се влоши и не излезе в двубоя за титлата, защото Кубрат трябваше да си вземе последно сбогом с баща си, Бог да го прости човека. Но няма как да се сравняват тези два мача, защото мина много време оттогава. Помня, че освен Дину той победи и Еркан Тепер, но така и не излезе на финала срещу друг румънец. Бяхме и с Ангел Ангелов тогава в националния отбор", сподели Таков за мача на Кубрат с Богдан отпреди 12 години пред "Тема спорт".

Главният треньор на ЦСКА и специалист в родната федерация заяви, че е гледал боя на Дину с Джарел Милър в присъствието на Пулев. Румънецът загуби с нокаут в четвъртия рунд. Той е категоричен, че за да няма изненада, българинът трябва да е разнообразен в атаките си. "Набелязахме три добри и три слаби страни на румънеца, за да започне да се готви една солидна тактика. Надявам се, че заедно с треньорите в САЩ ще изготвят правилната формула, за да стигнем до положителен резултат. Богдан е натрупал доста голям опит през тези 12 години. За него това е огромна възможност, защото при победа става официален претендент на IBF. Така че има солидна мотивация в тази среща.

Въпросът вече е дали Кубрат ще му позволи. За мен той трябва да го омаломощи в първите рундове. Кубрат бие много добре прави удари, особено с лявата. Трябва да има финт и лъжливи движения, ъперкъти в трупа, да редува често глава - тяло, да бъде разнообразен и да търси слабото място, както и момента, в който да има развръзка", заяви още специалистът.

Междувременно промоутърът на Тайсън Фюри потвърди, че е възможно следващият съперник на британеца да бъде именно Кубрат Пулев (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички