Борислав Михайлов и историята за една оттеглена оставка в БФС... година и половина след подаването ѝ


Борислав Михайлов и историята за една оттеглена оставка в БФС... година и половина след подаването ѝ
Снимка: БГНЕС/колаж: Милен Антиохов

3901 0

През октомври 2019 година България губи с 0:6 от Англия на Националния стадион "Васил Левски". Разразява се расистки скандал, а в крайна сметка Борислав Михайлов подава оставка като президент на Българския футболен съюз.

Оставката на Борислав Михайлов и намесата на Бойко Борисов

Това идва след леко "побутване" от министър-председателя на България по това време Бойко Борисов. Премиерът използва личния си профил във Фейсбук, за да го стори, въпреки че намеса на държава в управлението на футбола на национално ниво е категорично забранена от УЕФА и ФИФА.

Така изглежда сякаш 14 години след старта на управлението на Михайлов, той повече няма да заема поста. Един от вицепрезидентите Михаил Касабов е обявен за временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Веднага му е поставен приоритет да свика извънреден конгрес и да се избере нов президент.

На няколко пъти се поставят дати за такъв, но по една или друга абсурдна причина, те не се състоят. На 28 април Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз има събрание. Вече е ясно, че Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на централата, когато има конгрес, работи се в тази насока.

Оттегляне на оставката година и половина по-късно

Изведнъж обаче на 28 април се случва нещо, което идва като гръм от ясно небе за всички. Борислав Михайлов се появява на заседанието на Изпълкома и просто отсича, че оттегля оставката си... която е подал преди година и половина. И един вид се провъзгласява отново за президент.

Михайлов дори отсича, че си е починал вече и че футболът ни не се е оправил без него и се връща, за да помогне. Той получава подкрепа за това си действие от редица силни фигури, сред които Йордан Лечков и Кирил Домусчиев (подкрепата на Домусчиев към Михайлов).

Едва ли в рекордите на "Гинес" има класация за най-дълъг период при подадена оставка, след който тя да е оттеглена, но ако имаше такъв, то категорично Борислав Михайлов щеше гордо да се бори за него!

Още при онова си шокиращо завръщане пък, Борислав Михайлов коментира стартиралото съперничество с Димитър Бербатов за БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички