Феноменален нов рекорд на Игрите в Рио 2016!


Феноменален нов рекорд на Игрите в Рио 2016!
Снимка: Guliver/Getty Images

1037 0

Дори в не най-добрата си форма Аштън Итън спечели втора олимпийска титла и успешно защити златото си от Лондон 2012, постигайки нов златен медал на Игрите в Рио 2016 в десетобоя.

Итън е световен шампион и световен рекордьор от миналата година в Пекин с 9045 точки, а сега събра 8893 пункта, което също е изумително постижение за Олимпиада, защото е изравнен олимпийски рекорд. Така американецът продължи силното представяне на представителите на Щатите в Царицата на спортовете.

Той е и едва вторият след Дейли Томпстън (Москва 1980 и Лос Анджелис 1984), който успешно защитава титлата си на Олимпийски игри.

Итън влезе в последната дисциплина - 1500 метра - с 44 точки на върха пред Кевин Майер, което в самото бягане се равняваше на около 6.5 секунди и французинът запази шансове за златото до самия край.

Итън обаче изобщо не се интересуваше от победата в бягането, но остана да следи отлизо Майер, който бе е и основният му конкурент. Американецът се придържаше на няколко метра зад Майер, което неминуемо щеше да се отрази позитивно за мястото на подиума.

В крайна сметка вторият Майер с 8834 остана особено доволен от сребърния медал, а канадецът Деймиън Уорнър грабна гронза.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички