Чудовищен рекорд на Игрите в Рио 2016!


Чудовищен рекорд на Игрите в Рио 2016!
Снимка: Guliver/Getty Images

3224 0

Едва на 23-годишна възраст американецът Райън Крaузер спечели олимпийската титла в тласкането на гюлле в Рио 2016 по изключително безапелационен начин. Той постави олимпийски рекорд със своите 22.52 метра резултат, като само първият му от шестте опита нямаше да е достатъчен за златния медал.

Краузер направи чудовищно впечатляващ пети опит, за да постави рекорда, като с него се нареди и на 10-то място във вечната класация на състезанията в тази дисциплина.

Световният шампион Джо Ковач - също от САЩ - успя да прати гюллето единствено на 21.78 метра още от първия си опит и нямаше шанс да се бори реално за олимпийската титла, задоволявайки се със среброто.

След второто място при жените на Валъри Адамс Нова Зеландия отчете отличие и при мъжете в спорта, след като Томас Уолш се нареди на трета позиция в крайното класиране в Рио 2016 с 21.36 метра.

Европейският шампион на открито и в зала Давид Щорл от Германия очевидно не бе в достатъчно добра кондиция, за да се бори за медал, като приключи седми с далеч по-слабите от потенциала му 20.64 метра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички