ПРОГНОЗА за Серия А: Ювентус - Милан


ПРОГНОЗА за Серия А: Ювентус - Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

2015 0

Двуседмичната почивка на националните шампионати в Европа свърши. Клубният футбол отново е на мода, а дербитата на Стария континент ще радват футболните фенове и този уикенд. Насочваме своя поглед към Серия А, където предстои един от класическите сблъсъци на Ботуша.

Ювентус – Милан, 21:45 часа

Двата най-успешни италиански отбора се намират на незавидното шесто и седмо място във временното класиране. Шампионите от Ювентус са на цели 9 точки залд лидерите Интер и Фиорентина, а Милан е на 7 пункта. На практика това дерби ще определи дали торинци реално ще се борят за пета поредна титла и всъщност за тях мачът изглежда малко по-важен предвид сгъстената програма с мачовете в Шампионската лига. Росонерите засега са шести, но постепенно настроението при тях се променя – те вече приличат повече на отбор и сякаш примиренческото поведение от последните две години лека-полека се променя.

От гледна точка на състави при Милан има една голяма липса – голямата лятна покупка в халфовата линия Андреа Бертолачи. Найджъл Де Йонг също няма да играе, но той отдавна не е основен играч в селекцията на Синиша Михайлович. При Юве всички са на линия. Ключови за крайния изход на мача изглеждат следните три двубоя – Андреа Бардзали срещу Карлос Бака, Сами Кедира срещу Джакомо Бонавентура и Пол Погба срещу Рикардо Монтоливо. Статистиката сочи, че това са най-важните играчи в двата състава – в атакуващ и дефанзивен план. Интересен факт е, че когато Кедира играе, Юве не губи - 5 победи и 2 равенства.

Като форма двата гранда се посъвзеха в последните шест мача – само по една загуба в тях и постепенно изкачване в класирането. Но има някои психологически фактори, които със сигурност ще окажат влияние. В Юве големият въпрос е каква е настройката на Погба, Патрис Евра и Кедира. Тримата бяха участници в трагичната контрола на „Стад де Франс” между Франция и Германия, която беше едно от местата, ударени от терористи в Париж на фаталния 13-ти ноември. Най-вероятно, с помощта на домакинската публика, те ще бъдат крайно мотивирани и това ще е предимство, което не трябва да се пренебрегва. И е логично да се очаква бурен домакински натиск от самото начало, а въпреки стабилизацията в последно време, Милан все пак си остава лабилен във фаза защита.

Във вече пет поредни мача в Серия А между двата отбора Юве излиза победител, което една от най-дългите такива серии. Торинци досега играха три големи дербита – с Рома, с Наполи и с Интер и взеха само точка от тях, така че наближава времето, когато шампионите ще вземат успех. Милан игра с Фиорентина, Интер, Наполи и Лацио, като записа успех само срещу римляните, при това като гост.

ПРОГНОЗАТА на Sportlive: Знак 1 (1,61); Първо полувреме – краен резултат: Ювентус – Ювентус (2,37); Точен резултат: 2:1 (8,50); И двата отбора да вкарат (2,10)

Хедж: Знак Х (3,60); Точен резултат: 1:1 (7,00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички