Лудогорец отнесе Звезда, но калпава защита може да провали "орлите" в Шампионска лига


Лудогорец отнесе Звезда, но калпава защита може да провали "орлите" в Шампионска лига
Снимка: БГНЕС

17344 0

Лудогорец и Цървена звезда изиграха най-добрия двубой от третия предварителен кръг на Шампионска лига. Това обаче не топли никой в лагера на българския тим, след като шампионът на страната ни стигна само до 2:2 срещу сръбския гранд, въпреки че доминираше през целия двубой.

Нищо не предвещаваше такъв развой, след като в 42' Кафу отбеляза страхотен гол, а през цялата първа част "орлите" изпуснаха много положения.

Още в 47' обаче Катай върна равенството и "уби" устрема на българския тим. С втория точен удар в мача за гостите пък Канга успя да реализира от 23 метра и направи задачата на Лудогорец почти непосилна.

Все пак в 74' Кешеру успя да вкара втори гол за Лудогорец, което дава шансове на българския тим в реванша. Задачата обаче ще е много трудна, тъй като 5-кратният шампион на тима има нужда от задължителна победа, за да се класира за плейофния кръг на Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира с браг и от двете страни, като "орлите" почнаха с висока преса на атакуващия си квартет. Това обаче не подейства, а основно битката в Разград се развиваше в центъра на терена. "Зелените" пробваха няколко пробива отляво, но безуспешно, докато основните нападения на звездашите преминаваха отдясно.

В 12' се откри първото добро положение. Лукоки от аут-линията успя да комбинира със Саша. Той отлично видя Марселиньо и центрира към ъгъла на малкия пеналт, но бразилецът отигра слабо с глава.

Само 2 минути по-късно страхотна атака в "зелено" завърши с извеждащ пас за Марселиньо. Той напредна в наказателното поле, но вместо да подаде, реши да се хвърли за дузпа. Защитникът обаче си прибра краката и националът заслужено получи картон.

В 18' отново Лудогорец разигра на скорост и Марселиньо изведе Кафу в пеналтерията. Той обаче вместо да комбинира с открилия се на дузпата Саша прати топката към намиращия се в засада Лукоки.

Последва леко затишие, след като Звезда успя да спре атаките по двата фланга. Въпреки това с няколко центрирания беше внесен смут в защитата на съперника и само шансът покри гостите.

В 34' Лукоки получи отличен пас в пеналтерията на съперника и напредна до 7 метра пред вратата. Решението му да стреля обаче беше възможно най-грешното и той прати топката високо в аут.

"Орлите" нанесоха своя удар в 43', когато поредицата от атаки най-накрая дадоха резултат. Можи пусна отличен пас за Джонатан Кафу, който мина цели 5-има играчи на Звезда, мина покрай вратаря и вкара на празна врата - 1:0!.

В заключителните 2 минути Лудогорец натисна в опит да вкара втори бърз гол. Макар и под паника защитата в "червено-бяло" успя да издържи - 1:0 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна ужасяващо за Лудогорец. С дълг на дясното крило беше намерен Катай, който проби към наказателното поле. Нападателят показа страхотна техника и се справи поред с Пластун и Моци, а след това преодоля с прекрасен удар и Стоянов - 1:1.

Няколко минути по-късно нов остър пробив отдясно доведе до центриране в пеналтерията. Владо Стоянов отново се размина с топката, но нападател на Звезда не успя да засече топката.

Лудогорец успя да придобие по-добър вид след 55' и направи два пропуска. Първо Лукоки с глава от 4 метра пропусна, докато в 61' удар на Вандерсон мина на сантиметри от вратата.

Унесени в атака "орлите" обаче допуснаха Канга да им вкара гол. Оставен непокрит в предни позиции той стреля страхотно от 22 метра и хвана Стоянов в крачка - удар в горния ляв ъгъл и 1:2.

Все пак Лудогорец даде всичко от себе си, а Кишада и Кешеру се появиха на терена. Именно румънецът вкара за 2:2, след като нападателят получи топка от Моци в наказателното поле. Голмайсторът на тима беше в сложна позиция, но все пак успя да се разпише - 2:2.

За повече обаче играчите на Георги Дерменджиев нямаха сили и двата тима завършиха при равен резултат в първия сблъсък помежду си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, 27 Козмин Моци, 32 Игор Пластун, 25 Йордан Минев, 88 Вандерсон, 8 Лукас Саша, 18 Светослав Дяков, 6 Натанаел, 92 Джоди Лукоки, 22 Джонатан Кафу, 84 Марселиньо

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА: 1 Дамир Каримаn, 88 Луис Ибанес, 97 Тома Фибел,77 Зоран Рендулич,19 Милош Цветкович, 20 Мичал Доналд, 8 Гелор Канга, 4 Дамиен Льо Талек, 11 Пабло Николас Муче, 55 Славолюб Сърнич, 10 Александър Катай

Фаворит за класиране напред е Лудогорец, а в същото време българският клуб е фаворит за победа и в първия двубой. Залогът в този двубой е изключително голям - класиралият се напред отбор си гарантира минимум участие в Лига Европа и 5.4 милиона евро от наградни фондове на УЕФА.

Лудогорец се справи по внушителен начин срещу черногорския Младост с общ резултат 5:0 в предишния кръг, докато Звезда имаше учудващо много проблеми срещу малтийския Валета и го елиминира с две победи по 2:1.

На пръв поглед сръбският гранд се намира в по-лошо състояние, защото има финансови проблеми и организационно в момента отстъпва на разградчани. Това не означава, че в сблъсъка има фаворит, а показателно е, че Звезда продаде звездата си и голмайстор Катай на испанския елитен Селта.

Той обаче ще помага срещу Лудогорец и именно от него идва най-голямата заплаха за Владислав Стоянов, а другата внушителна фигура в състава на Миодраг Божович е Луис Ибанес, който също се очаква да е титуляр.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички