Лудогорец на 90 минути от вечността


Лудогорец на 90 минути от вечността
Снимка: БГНЕС

2058 0

90 минути. Толкова са необходими на българския шампион Лудогорец, за да стане първият роден представител, който два пъти успява да влезе в Шампионска лига. "Орлите" водят с 2:0 преди реванша срещу Виктория в Пилзен и трябва да избегнат загуба с 3 или повече гола или 2:0, за да се класират в следващата фаза на турнира.

Както е известно, Левски беше първият български тим, който се добра до "Лигата на богатите". "Сините" обаче не успяха да надградят и оттогава насам имат само едно влизане в груповата фаза на Лига Европа. Сега Лудогорец е напът да влезе за втори път в Шампионска лига, и то само в рамките на 3 години.

Добрата новина за Георги Дерменджиев и компания е, че като гости шампионите се чувстват по-добре на терена. Това се доказа и срещу Младост (Подгорица), и срещу Цървена звезда - двубоят, който осигури европейски мачове поне до зимата за тима от Разград.

Лудогорец можеше да няма никакви притеснения преди излизането си на терена в Пилзен, но Кешеру и компания направиха няколко тежки пропуска, които все пак задържаха част от интригата в двубоя. В Чехия приеха поражението на Виктория като "катастрофа" и сега шампионите са пределно мотивирани да се докажат срещу българския тим. Чехите са класен отбор, но в първите 90 минути не показаха нито едно качество, по което да превъзхождат тима от Разград.

При успех тази вечер Лудогорец ще си осигури 15 милиона евро от наградния фонд. Това е сумата, без да се броят парите от билети, които клубът ще генерира, както и от точките, които ще може да спечели.

Срещата в Пилзен е от 21:45 часа българско време и ще може да я следите на живо в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички