Две дузпи, четири гола и спектакъл на Берое - Локомотив Пловдив (ВИДЕО)


Две дузпи, четири гола и спектакъл на Берое - Локомотив Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1287 0

Берое и Локомотив Пловдив не се победиха и направиха зрелищно 2:2 в късния неделен мач от 29-ия кръг на Първа лига. Toчката не променя позициите и на двата отбора - заралии все още са 11-ти, с 33 точки, а гостите са на четвърто място с 54 пункта. 

Куп пропуски (не само) в края!

В 11-та минута станахме свидетели на грандиозен пропуск - голямата звезда на Берое, Себастиан Вия, проби добре и центрира на втора греда към абсолютно непокрития Джани Политино, който от няколко метра с глава не уцели опразнената врата.

В 16-та минута Вия бе фаулиран в наказателното поле, а след това сам реализира отсъдената дузпа в стил "Паненка" - 1:0! Първоначално реферът Ел-Хатиб посочи корнер, но след щателна проверка чрез ВАР, промени решението си.

Още: Не само увеличаване на разликата пред Левски, но и лично предизвикателство за Александър Томаш срещу Берое

След половин час игра Локо Пловдив също получи 11-метров наказателен удар, след фал на вратаря Артур Мота срещу откъсналия се Мичи Нтело. Щатният изпълнител на "смърфовете" Димитър Илиев не сгреши и възстанови равенството - 1:1!

Локо Пловдив и Берое не се победиха днес

През втората част станахме свидетели на истинско зрелище, гарнирано с още две попадения. Първо Вини Трибуле изведе Берое отново напред в 47-та минута, след ниско центриране отдясно, но буквално в атаката след изпълнението на центъра Ангел Лясков с глава вкара за 2:2.

Последваха купища пропуски от страна на двата отбора, най-вече в края на срещата. В 75-та минута Трибуле стреля много близо до вратата, а след това Мота улови изстрел на Мартин Петков.

В 86' вратарят на Локо Пловдив, Кристиан Томов, последователно спаси много опасни удари на Вия и Жорди Говеа. Две минути след това пък гол на Франсиско Сагардия от Берое бе отменен, защото той фаулира защитник на Локомотив Пловдив преди да отбележи. 

Още: Пускат на търг последната фланелка на Александър Тунчев като футболист

Берое шокира Левски, поиска изумителна 8-цифрена сума за Себастиан Вия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички