Пускат на търг последната фланелка на Александър Тунчев като футболист


Пускат на търг последната фланелка на Александър Тунчев като футболист
Снимка: Lap.bg

210 0

Фенклуб Локомотив Пловдив пуска на търг последната фланелка на Александър Тунчев, с която той изиграва последния си мач със "смърфовете", след което прекратява спортната си кариера. 

Всичко е с благотворителна цел

Артикулът е подписан лично от екс играча и треньор на пловдивското Локо, като сумата, с която ще бъде спечелена тениската, ще отиде за благотворителност. Начална сума на аукциона ще бъде 300 лв. , а минималното наддаване е с 10 лв. Крайна дата на търга е заложена 16 април (вторник) в 19:26 часа.

Още: Докато си разхожда кучето - Александър Тунчев коментира слуховете за Локомотив София

Александър Тунчев има два периода в Локомотив Пловдив. Първият е между 2002 - 2006 г., а следващия преди да окачи бутонките на стената 2015 - 2017 г. В този период е играл в 96 срещи за "смърфовете", в които е вкарал 4 гола. 

Той е и бивш играч на ЦСКА също на два пъти. Защитавал е още цветовете на английските Лестър и Кристъл Палас, както е бил част и от полския Заглембе Любин.

Ставал е три пъти шампион на България - веднъж с пловдивчани и два пъти с "червените" от Борисовата градина. Веднъж е ставал и носител на Купата на страната. На международно ниво с  Лестър е печелил Лига 1.

Още: След Левски и преди ЦСКА: Александър Тунчев и Арда се разделиха

През 2016 година става помощник в Локомотив Пловдив, а през 2020 става старши треньор на "черно-белите". За последно ръководеше Арда Кърджали преди да напусне в края на месец февруари тази година, за да бъде заменен от Николай Киров.

 

Тунчев на сбогуване с Локо (Пд): Благодаря на г-н Крушарски и феновете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички