Под угрозата за дерби без фенове: ЦСКА с едно наум, а Левски "гони" момента


Под угрозата за дерби без фенове: ЦСКА с едно наум, а Левски "гони" момента
Снимка: БГНЕС

1658 0

Левски и ЦСКА излизат за нов сблъсък помежду си в Първа лига, след като само преди 20-ина дни отново се изправиха един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски". Този път двата отбора ще играят в плейофите на шампионата, като това е първият от петте кръга и стартира точно в 16:15 часа.

В предишния мач "червените", тогава водени от Нестор Ел Маестро, победиха с 2:0, а "сините" се представиха изключително разочароващо. ЦСКА вече има нов наставник в лицето на Стамен Белчев, който се очаква да вдигне настроението и представянето на своите възпитаници.

ЦСКА с едно наум в мача

Още: Ботев Пловдив отваря VIP ложа срещу ЦСКА - достъпът е с билети от 120 лева

Ако може да се счете за лоша новина, то е, че "армейците" трябва да са изключително внимателни, тъй като през новата седмица им предстои реванш от полуфиналите за Купата на България. След първия мач с Ботев Пд отборът изостава с 1:0 и ще трябва да наваксва на "Колежа".

Последният дуел между Левски и ЦСКА

Освен това има немалко играчи, които висят с картони. Става дума за Фернандо Каранга, Енес Махмутович, Джонатан Линдсет, Емануел Шакич и Тибо Вион. Ако някой от тях получи предупреждение, то е аут за реванша. И двата мача обаче са важни за ЦСКА, тъй като евентуално поражение от Левски не би се приело никак добре, а Купата е единственият шанс за трофей през сезона.

Левски с повече налични играчи за този двубой

Що се отнася до Левски и промените, които настъпиха от последния мач на 7-и април, то има добри новини. А именно, че този път в игра ще е Марин Петков, който бе наказан, а Фабио Лима вече е възстановен. Тогава Иван Андонов дебютира за "сините", но днес се очаква отново Пламен Андреев да е титуляр. Аут са Асен Митков и Илиян Стефанов.

Още: Георги Миланов готов отново да играе в Левски: Мачът с ЦСКА може да е повратна точка

За отбора на Николай Костов мачът е много важен по пътя им за място в Европа, като в момента е пети с 54 точки, само на 1 зад четвъртия Локомотив Пловдив. От развитието за Купата зависи и кой отбор ще играе бараж - дали третият, или четвъртият. Но със сигурност Левски трябва да навакса сериозно в представянето си, за да се изкачи нагоре.

Притеснения за сигурността

Един голям проблем около дербито е реда около провеждането му. След обстрелването с ракети, до което се стигна в последните двубои и напрежението в последния, включително и бой в сектор "А", от полицията взеха допълнителни мерки. Този път ще има огромни буферни зони и феновете ще са много по-малко от предните срещи. Секторите "А" и "В" ще бъдат затворени наполовина, като при повторни ексцесии, ще има и по-строги мерки. Възможно е дори още ограничаване на феновете и забрана за присъствието им.

"Ограничаваме част от хореографията. Ще има такава, но някои неща няма да се допуснат, като винилите, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача“, каза главен инспектор Иван Георгиев преди двубоя.

Още: Полицията предупреди, че може да се справи с хулиганите като през 2011 г. на Левски - ЦСКА (ВИДЕО)

На косъм от трагедия: Полицията предотвратила невиждано меле между фенове на ЦСКА и Левски

Пламен Гетов: ЦСКА закъсня с Ел Маестро, а Левски свърши най-важната си работа

Лидерите на фракциите убедиха СДВР: Строги, но компромисни мерки за "Вечното дерби"

От полицията с официално изявление: Ще има хореографии на ЦСКА - Левски, но с ограничения

Без шоу по трибуните: За първи път в историята полицията наложи голяма забрана за феновете на Левски и ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички