Полицията предупреди, че може да се справи с хулиганите като през 2011 г. на Левски - ЦСКА (ВИДЕО)


Полицията предупреди, че може да се справи с хулиганите като през 2011 г. на Левски - ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

1406 0

Цяла Европа стана свидетел на екшъна между футболните фенове и органите на реда през зимата на 2023 г., когато полицията се зае да пази реда по време на протеста срещу БФС.

Тогава феновете се заканиха да протестират пред Националния стадион "Васил Левски" на 16-и ноември, когато се изигра европейската квалификация с Унгария. 

Предварително срещата бе местена в Пловдив, а след това върната в София с условието, че ще се проведе пред празни трибуни, тъй като министерството на вътрешните работи, а и БФС, разполагаха с информация, че се готвят вандалски прояви.

Не след дълго във въпросната вечер се стигна до ескалация на напрежението и феновете се сблъскаха с полицията. Тя отвърна подобаващо и за първи път по родните географски ширини бе използвано водно оръдие. 

Дербито с голямото напрежение

Такова бе вадено още през 2011 г. по време на Вечното дерби между Левски и ЦСКА. Тогава феновете на гостите бяха изтласкани от гостуващия сектор на "Герена" още преди да е изминало и полувреме. 

Жандармерията готова за хулиганите

Причина за това бяха вандалските прояви, а по улиците около стадион "Георги Аспарухов" се стигна до напрежение и физически сблъсъци.

През последните години напрежението между феновете на най-големите български футболни отбори отново нараства и се използват всемъзможни средства като ракети и други пиротехнически изделия за удари между трибуните със запалянковци на двата отбора. 

Органите на реда ще решават проблемите

Полицията сега е решена да се справи с хулиганите по стадионите и обяви, че органите на реда са готови отново да влизат в секторите и да извеждат принудително крайните фенове:

"Ако е необходимо, ще бъдат изпразнени сектори, но се надявам разумът да надделее и феновете да превърнат мероприятието на спортен празник", категоричен е инспектор Иван Георгиев. 

Дали хулиганите отново няма да се вслушат в съветите и полицията пак ще прибегне до тежка техника - може само да гадаем. 

Още: На косъм от трагедия: Полицията предотвратила невиждано меле между фенове на ЦСКА и Левски

Пламен Гетов: ЦСКА закъсня с Ел Маестро, а Левски свърши най-важната си работа

Лидерите на фракциите убедиха СДВР: Строги, но компромисни мерки за "Вечното дерби"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички