Никола Йевтич - Джон Смит - Нестор Ел Маестро: Историята защо треньорът на ЦСКА сменя имената си


Никола Йевтич - Джон Смит - Нестор Ел Маестро: Историята защо треньорът на ЦСКА сменя имената си
Снимка: Lap.bg

10965 0

В Сърбия обърнаха специално внимание на старши треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро. От западната ни съседка се изказват много критично за наставника на "армейците", като на няколко пъти акцентират върху това, че го е било срам да се определи като сърбин.

"Той промени фамилията си, защото го беше срам, че е сърбин. Изритаха Саша Илич и върнаха мъж, който го е срам от сръбските му корени, а след това претърпя провал" - озаглавяват своя материал колегите от Сърбия.

В него се пише как е бил заменен легендарният Саша Илич, който е бил изпратил брилянтен сезон (2021/22). Споменава се, че Ел Маестро е минал през голям провал при реванша срещу Сепси, а след това се обръща повече внимание върху миналото на треньора.

Кой е Нестор Ел Маестро?

Изданието Kurir.rs посочва, че той е попаднал под светлините на прожекторите за първи път, когато заявил пред британския Guardian, че е променял своето име на два пъти, защото го е срам от сръбските му корени.

Той се ражда в Белград през 1983 година като Никола Йевтич. Когато става на 8 години, той се мести в Англия със семейството му. А още на 16 години идва и първата смяна на името му.

"Исках да се отърва от "ич". След толкова години в Англия се чувствах като британец. Освен това ме беше срам, че съм от Сърбия, която тогава бе известна по света като агресор. Заради тиранина Слободан Милошевич, чиято фамилия завършваше като моята, бях обвиняван" - разказва пред Guardian преди години.

За първа промяна на името си избира типично британско - Джон Смит. След време пък връща Нестор и добавя Ел Маестро. А причината за Ел Маестро е... защото му е харесвало как звучи. Започва треньорската си кариера при аматьорите в Англия.

"Сега съм Ел Маестро по-дълго, отколкото съм бил Йевтич. Научих се да живея с него" - признава още преди години Нестор Ел Маестро. Подчертава се, че при престоя си в Шалке 04 става най-младият асистент в историята на Бундеслигата.

Сега той е насочил поглед към ЦСКА и представянето на отбора в българската Първа лига. Появи се информация, че Ел Маестро готви важна промяна в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички