Ротация? "Любимец" съдия за всеки клуб в Първа лига, свирят близо 1/3 от срещите на един отбор


Ротация? "Любимец" съдия за всеки клуб в Първа лига, свирят близо 1/3 от срещите на един отбор
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2274 0

Българските съдии често са по-обсъждани и от отборите в първенството, като действията им се следят под лупа. БФС се опитва да има ротация при реферите, които свирят на един отбор, но се оказа, че не е точно така.

Почти без никаква ротация

Има арбитри, които са били замесени в по девет мача на даден отбор. Което е близо 1/3, което говори за липсата на всякаква ротация, пише "24 час". Драгомир Драганов е най-често замесен в мачовете на новия стар шампион Лудогорец. Той е бил 9 пъти от 30 възможни на мач на разградчани. Драганов 4 пъти е главен арбитър. 5 пък е отговарял за ВАР. 

Драгомир Драганов най-често свири мачове на Лудогорец

Още: Легендата на ЦСКА - Георги Денев, каза пред Sportlive какво ще е "идеално" да се промени в клуба и защо битката за титлата свърши рано

Вторият най-добър арбитър у нас, поне според ранглистата, Волен Чинков пък съдийства 7 пъти на разградчани. Никола Попов и Георги Гинчев също 4 пъти ръководят срещи на хегемона от Разград. Единственият ни елитен топрефер Георги Кабаков 3 пъти е главно действащо лице, а 4 в бил на ВАР.

Левски и ЦСКА също се радват на едни съдии

Радослав Гидженов и Волен Чинков пък свирят най-често мачове на ЦСКА. Гидженов е бил 4 пъти е главен и 2 пъти на ВАР, а колегата му пък е 3 на 3. Никола Попов, Георги Давидов, Ивайло Стоянов, Георги Кабаков и Георги Драганов имат участие в мачовете на "червените" 5 пъти. Попов и Давидов само веднъж ръководят среща на ЦСКА през редовния сезон

Валентин Железов пък ръководи най-много мачове Левски. Опитният арбитър 9 пъти води срещи на "сините". В 4 от тях е главен съдия, а останалите на ВАР. Драгомир Драганов е №2 по брой мачове на Левски през редовния сезон - 4 пъти на терена и 3 на камерите. Радослав Гидженов  свири 4 мача на клуба от "Герена". 1 път Гидженов е помощник при разглеждането на спорни ситуации. Най-добрият ни съдия Георги Кабаков пък има едва 4 мача и само веднъж е главен съдия при разгромната загуба в Разград 1:5 от Лудогорец.

Още: Левски страда срещу ЦСКА в плейофите, има само една победа

Без награждаване за Лудогорец при титла, ще се чака мача с ЦСКА

Под угрозата за дерби без фенове: ЦСКА с едно наум, а Левски "гони" момента

ЦСКА - Левски по ТВ: Къде да гледаме последното дерби за сезона?

Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Плейофите започнаха със здрава битка на дъното!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички