Звездите, които няма да видим на Мондиал 2018


Звездите, които няма да видим на Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

1691 0

Тази нощ Перу победи Нова Зеландия с 2:0 и по този начин се превърна в последни, 32-ри отбор, осигурил си място на финалите на Световното първенство по футбол следващото лято.

По терените в Русия ще видим много от най-добрите футболисти в света, включително и двете величия Лионел Меси и Кристиано Роналдо, в най-вероятно последния им опит да спечелят световната титла. За съжаление, не са малко и големите звезди, които ще пропуснат Мондиал 2018. Отбори като Италия, Холандия и Чили не намериха място сред финалистите, което означава, че и някой от водещите футболисти в света ще трябва да гледат първенството отстрани.

Ако трябва да се прави "Единайсеторка на отсъстващите", без никакво съмнение на вратата ще застане обичаната от всички италианска легенда Джанлуиджи Буфон. Скуадра Адзура се провали в баража срещу Швеция и ще пропусне първо Световно първенство от 1958 година насам, а това сложи и край на кариерата на Буфон в националния отбор. 39-годишният страж все пак е участвал на пет Мондиала, като през 2006-та година спечели трофея, както и на четири Европейски първенства, достигайки един финала. Пред него в центъра на защитата могат да застанат и тримата му дългогодишни съотборници в Ювентус и Италия - Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи. За разнообразие, в този състав ще изберем Бонучи, а до него ще застане холандският бранител Върджил ван Дайк.

Кои са останалите големи имена, които пропускат Световното вижте в нашата галерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички