Моуриньо: Англия може спечели Мондиал 2018


Моуриньо: Англия може спечели Мондиал 2018
Снимка: Guliver/GettyImages

1168 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че Англия притежава отбор с огромен потенциал, който може да спечели Световното първенство по футбол в Русия следващата година.

Играчите на Гарет Саутгейт изиграха две контроли в подготовката си шампионата на планетата, записвайки две равенства (0:0) с петкратния шампион Бразилия, както и с отбора на Германия, който спечели последната надпревара в Бразилия през 2014 г.

В приятелските срещи взеха участие редица футболисти със сравнително малък опит, но Моуриньо е на мнение, че тяхната амбиция в комбинация с опита на други играчи, ще постави „трите лъва“ в добра позиция за спечелването на Мондиала.

"Смятам, че Англия ще има своите шансове, защото имат много добри и талантливи футболисти в състава си. Това поколение от играчи на различна възраст и с различни качества може да бъде изключително печелившо. Някои от тях имат добър опит на клубно ниво. Играят във Висшата лига и Шампионска лига, което им дава повече увереност“, коментира португалският специалист.

"Определено Англия има голям потенциал да направи нещо голямо на това първенство“, категоричен е наставникът на „червените дяволи“.

Шампионатът на планетата ще се проведе в периода 14 юни - 15 юли, а възпитаниците на Саутгейт са във втора урна заедно с отборите на Мексико, Испания, Хърватия, Уругвай, Колумбия, Швейцария и Перу. Жребият ще бъде теглен на 1 декември в Москва.

"Трите лъва“ не са печелили Световно първенство от далечната 1966 г., когато именно Англия е домакин на надпреварата и побеждава на финала с 4-2 ФРГ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички