Зрелище на Копа Америка: Бразилия потрепери, Перу и Парагвай си вкараха 6 гола (ВИДЕО)


Зрелище на Копа Америка: Бразилия потрепери, Перу и Парагвай си вкараха 6 гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5825 0

През изминалата нощ се изиграха първите два 1/4-финала на турнира Копа Америка! Бразилия потрепери, но успя да победи и отстрани Чили, а Перу и Парагвай си спретнаха истинско зрелище, но перуанците продължиха към 1/2-финалите след изпълнение на дузпи!

На 1/2-финал ще играят Бразилия срещу Перу, а в нощта на събота срещу неделя предстоят другите два 1/4-финала - Аржентина - Еквадор и Уругвай - Колумбия!

БРАЗИЛИЯ 1:0 ЧИЛИ

Единственото попадение в срещата бе дело на Лукаш Пакета, който се появи в игра на полувремето на мястото на Роберто Фирминьо и след няма и една минута игра се разписа във вратата на Чили! След грешка в защитата на гостите той се озова сам срещу вратаря и не сгреши.

Само две минути по-късно обаче (48 минута), футболистът на Манчестър Сити Габриел Жезуш бе изгонен с директен червен картон, след като вдигна високо крака си и той попадна в лицето на противников играч.

Бразилия потрепери до края на мача, но успя да запази крехкия си аванс, въпреки че гол на Едуардо Варгас бе отменен заради засада, след преразглеждане на ситуацията с ВАР!

ПЕРУ 3:3 ПАРАГВАЙ (след дузпи 4:3)

Редовното време завърши с цели 6 гола, подобно на мачовете от Евро 2020 между Испания - Хърватия и Франция - Швейцария!

Густаво Гомес изведе Парагвай напред в резултата в 11-ата минута, но само 10 по-късно си вкара автогол за 1:1. 5 минути преди края на първата част Перу стигна до пълен обрат след гол на Джанлука Лападула, а след това, само в рамките на 3-4 минути, Густаво Гомес успя да си изкара два жълти картона и остави Парагвай с човек по-малко за второто полувреме.

Все пак гостите се върнаха с мача с гол на Хуниор Алонсо за 2:2 в 54-ата минута. Десет минути преди края на редовното време Перу отново поведе след гол на Йошимар Йотун, но Габриел Авалос шокира домакините с попадение в 90-ата минута и така се стигна до изпълнение на дузпи (на Копа Америка не се играят продължения!).

При тях перуанците бяха малко по-точни и изпуснаха само два удара от бялата точка, докато парагвайците на 3 пъти не успяха да отбележат!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички