Зов от Англия: Дано ни изхвърлят от Мондиал 2022


Зов от Англия: Дано ни изхвърлят от Мондиал 2022
Снимка: Photo by Dan Kitwood/Getty Images

5509 0

Все по-силно набираща популярност има в Англия с петиция, която призовава националният отбор на страната да не участва на предстоящия Мондиал 2022. Причината за гнева на островитяните е поведението на някои от техните сънародници по време на финалите на Евро 2020.

Кампанията за Англия на турнира приключи тежко, след като „трите лъва” допуснаха поражение във финала на дузпи от Италия, а преди, по време и след мача поведението на част от привържениците на британците бе повече от неприемливо.

Лондонската полиция е осъществила 49 ареста след края на срещата на „Уембли”. 19 полицейски служители пък са били жертви на агресия, а расистките обици към Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака се разбуниха, след като триото изпусна при изпълненията си на наказателни удари.

Именно затова се поде инициатива, която призовава ФИФА да изхвърли националния отбор на „трите лъва” от най-големия футболен форум заради феновете си.

„Надявам се Англия да бъде наказана и да не играе на Мондиал 2022, както и на следващото Европейско заради отвратителното поведение на част от феновете”, написа англичанин в Twitter, след което приложи петицията по темата.

„Мисля, че играчите нямат вина, но трябва да ни накажат”, продължава тази линия в коментарите. А какво беше обяснението на Рашфорд за дузпата, четете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички