Златният коз на Манчини, който го измъкна в тежкия мач с Австрия на Евро 2020


Златният коз на Манчини, който го измъкна в тежкия мач с Австрия на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

6997 0

Италия постигна изстрадана победа над Австрия на 1/8-финалите на Евро 2020, като "Скуадра адзура" не беше никак далеч от това да отпадне от надпреварата. Италианците се нуждаеха от 120 минути на "Уембли", за да пречупят мотивираните австрийци, които до последно се бореха за място на четвъртфиналите.

Италия далеч не контролираше развоя на срещата, като през втората част отстъпи инициативата на Австрия. Вундертимът дори вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. Селекционерът на Италия Роберто Манчини усети, че губи контрол над срещата и веднага извади "коз" от ръкава.

В 84-ата минута в игра се появи футболистът на Ювентус Федерико Киеза, който върна духа на "Скуадра". Още с влизането си Киеза упражни агресивна преса, с която показа, че е на терена, за да се раздаде докрай за своята страна. В следващите минути Киеза бе най-активният играч на терена и това даде резултат.

В продължението Киеза получи трудно подаване в наказателното поле, което някак успя да спре с глава, а след това с едно докосване да елиминира противников играч, преди да нанесе неспасяем удар към вратата. Попадението изведе Италия напред в резултата. Десет минути по-късно Киеза се отчете и с асистенция за друга резерва - Матео Песина, който удвои преднината на "Скуадра".

Как се разви срещата Италия - Австрия - четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички