Здравните власти в Бразилия обявиха причините за спрения мач с Аржентина


Здравните власти в Бразилия обявиха причините за спрения мач с Аржентина
Снимка: Getty Images

1237 0

Антонио Бара Торес - ръководител на националната агенция по здравен надзор на Бразилия, посочи причините за влизането на полицията на терена по време на световната квалификация между "Селесао" и Аржентина. Както е известно, заради това мачът бе прекъснат в 7-ата минута и не беше подновен повече.

Според Торес агенцията се е надявала аржентинските футболисти, заради които стана проблемът - Емилиано Буендия, Емилиано Мартинес, Кристиан Ромеро и Джовани Ло Селсо, да са под карантина и да пропуснат двубоя. Когато правоохранителните органи научили, че от аржентинска страна няма да предприемат никакви мерки, те призовали отговорниците за стадиона да изведат играчите.

"Всички изисквания на агенцията не бяха изпълнени. Ето защо бе направено това. Тези четирима играчи трябваше да бъдат изолирани за депортация. Но това не беше направено. Футболистите отидоха на стадиона и излязоха на терена. Те напълно нарушиха правилата. Първо, те не спазиха изолация. Второ, предоставиха недостоверни данни, отговаряйки на въпросите преди пристигането в Бразилия. И трето, те възнамеряваха да участват в мача", заявиха от агенцията, цитирани от "Fox Sports Brasil". А ето какво обявиха от КОНМЕБОЛ за случилото се.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички