Пълна лудница: Прекратиха Бразилия - Аржентина в 7-ата минута (ВИДЕО)


Пълна лудница: Прекратиха Бразилия - Аржентина в 7-ата минута (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6182 0

Голямото дерби в зона Южна Америка между Бразилия и Аржентина бе прекратено още в 7-ата минута на мача. Двубоят бе част от квалификационния цикъл за Световното първенство в Катар през зимата на 2022 година.

420 секунди след началото на срещата възникна скандал между двата щаба на резервните скамейки и въпреки опитите на съотборниците в ПСЖ Неймар и Лионел Меси да успокоят страстите, това не се случи.

Като причина за скандала се посочва желанието на бразилските здравни власти да попречат на Емилиано Мартинес, Джовани Ло Селсо, Емилиано Буендия и Кристиан Ромеро да вземат участие в мача, тъй като пристигат от Великобритания и не са се подложили на карантина. 

Споменава се, че те буквално са се опитали да влязат на игрището, заедно с полиция, и да изкарат от терена тримата играчи на "гаучосите", които са започнали като тилуляри (без Буендия). Дълго време една част от футболистите и треньорите бяха на терена, а другата в тунела на стадиона и разговаряха. 

За последно Аржентина и Бразилия се срещнаха на 11 юли във финала на Копа Америка, който Лионел Меси и компания спечелиха с 1:0.

В изявление на бразилските здравни власти се казва, че четиримата футболисти са заявили в официалните си документи, че не са били във Великобритания през последните 14 дена.

Това обаче няма как да е вярно, тъй като всеки един от тях играе в английската Висша лига. Лионел Меси пък бе забелязан от телевизионните камери да пита официално лице - "Защо го правите чак сега, от три дена сме тук?".

Малко по-късно пък се появиха информации, според които властите в Бразилия са се опитали сутринта да преговарят с лагера на Аржентина, но от там са отказали.

В крайна сметка срещата официално бе прекратена от КОНМЕБОЛ (еквивалентът на УЕФА в Южна Америка). 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички