Защо Лионел Меси заслужаваше да получи тази СЕДМА "Златна топка"?


Защо Лионел Меси заслужаваше да получи тази СЕДМА "Златна топка"?
Снимка: Getty Images

2795 0

В понеделник вечер светът бе притаил дъх в очакване да разбере кой ще бъде носителят на "Златната топка" за 2021 година. Разбира се, феновете на Барселона, на ПСЖ и милиони аржентинци по света стискаха палци на Лионел Меси, докато всички останали се надяваха Роберт Левандовски да грабне най-ценното индивидуално отличие в света на футбола...

В този материал няма да правим сравнение между качествата на двамата футболисти - те играят на съвсем различни позиции и имат съвсем различна роля на терена. Абсолютен факт е, че Лева бе най-добрият за 2020 година и "France football" извърши престъпление спрямо него, но това е съвсем друга тема!

Как и защо ЛИОНЕЛ МЕСИ си заслужи тази 7-ма топка?

През календарната 2021 година аржентинецът направи следното:

- Изигра 49 мача и в тях вкара 40 гола;

- Раздаде 2625 точни паса и се отчете с 16 асистенции;

- Създаде 118 големи шанса пред своите съотборници и дриблира успешно в 224 случая.

*Единствената категория, в която Лева се бе представил по-добре от Лео, бе тази за най-много голове - 54:40!

Какво НАТЕЖА за крайното решение?

От началото на своята бляскава кариера Лионел Меси непрекъснато е сравняван с Диего Армандо Марадона. Ла Пулга дълги години бе упрекван, че не е постигнал нищо с националния си отбор и по смъртно няма как да бъде поставен редом до великия Дон Диего...

Всичко обаче се промени през лятото! №10 изведе Аржентина до заслужен триумф на Копа Америка и то по какъв начин - вкара най-много голове (4) и даде най-много асистенции (5). И то на 34 години, когато вече всички го бяха отписали!

Именно този триумф с националния отбор успя да "избута" Меси с едни гърди пред Левандовски и крайното класиране го показва перфектно. Тук е мястото и да се отбележи, че "Златната топка" се връчва на базата на гласовете на спортни журналисти от цял свят, а не на привърженици на един или друг отбор. 

ЗА ФИНАЛ

Да, ако не беше Копа Америка, Лионел Меси вероятно нямаше да попадне и в призовата тройка... И да, на терена играят 11 души, а не само 1... Но, когато толкова много години си сочен за главен виновник за неуспехите на един национален отбор, напълно логично е когато най-накрая той постигне бленувания успех, ти да си главният "виновник" за него. И да получиш най-голямата награда по този повод!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички