Заплаха: Велика историческа цел на Кристиано Роналдо може да бъде завзета от друг


Заплаха: Велика историческа цел на Кристиано Роналдо може да бъде завзета от друг
Снимка: Getty Images/Guliver

8285 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо се радва на отлично начало с Португалия откъм индивидуален план на Европейското първенство по футбол, като вече има три попадения и една асистенция в две срещи (срещу Унгария и срещу Германия).

С поредните си голове той събра 107 в цялата си кариера на национално ниво и се доближи само на два от великия рекорд и голямата цел, която си е поставил - да стане най-големият голмайстор в историята на националните отбори. Към момента това е Али Даеи със 109 попадения за Иран.

Роналдо може да го стори дори и на Евро 2020, което би увеличило огромната радост, която ще изпита португалецът. Той ще изиграе поне още една среща на състезанието - срещу Франция, като по всяка вероятност "мореплавателите" ще продължат напред към осминафиналите (освен ако не бъдат сериозно разгромени от "петлите"). А ако продължат напред - ще има още поне един двубой.

Рекордът е велик, но всъщност Кристиано няма как да бъде спокоен, че той е недостижим, тъй като и сред настоящите футболисти се забелязва заплаха. И тя не идва от големия му враг Лионел Меси, както вече сме свикнали.

Нападателят на Белгия и Интер Ромелу Лукаку, който се намира в страхотна форма и също има 3 гола на Евро 2020, вече има 63 попадения в 96 мача на "червените дяволи", като показателите му са далеч по-добри от тези на Роналдо на същата възраст.

При почти 100 изиграни мача Лукаку има над 60 гола, а при същия брой срещи Роналдо имаше около 40. Португалецът е и цели 7 години по-възрастен от белгиеца, който, ако продължи с тази си успеваемост, би задминал Кристиано за този голям рекорд. Но нека първо самият Роналдо стигне до него.

ПОРТУГАЛИЯ И ФРАНЦИЯ ВЛИЗАТ В СМЪРТОНОСЕН СБЛЪСЪК НА ЕВРО 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички