Въпреки безумните си изяви, Жерар Пике попада в разширения състав на Испания за Катар


Въпреки безумните си изяви, Жерар Пике попада в разширения състав на Испания за Катар
Снимка: Getty Images

2199 0

Окончателният списък на Луис Енрике за Световното първенство в Катар няма да бъде известен до 11-и ноември. Испанският селекционер трябваше да представи предварителен списък от 55 играчи, от които да избере, кои окончателно да представят страната в Доха.

Луис Енрике ще трябва да избира между 25 и 26 футболисти. По информация на „Marca“, сред тях се откроява името на Жерар Пике. Централният защитник на Барселона не е играл с националния отбор от края на Световното първенство през 2018 година, а въпрос за евентуално завръщане в редиците на „червената фурия“ така и не е ставал.

Отсъстващите от Барселона са Сержи Роберто, който претърпя контузия преди няколко дни, и Ектор Белерин. Иняки Пеня също няма да вземе участие на световните финали – повиканите вратари са Унай Симон, Давид Рая, Роберт Санчес, Кепа и Давид Сория.

В списъка, представен от Луис Енрике пред ФИФА, освен Пике са още: Ерик Гарсия, Маркос Алонсо, Жорди Алба, Алехандро Балде, Бускетс, Педри, Гави, Ансу Фати и Феран Торес.

Изборът Пике да представя Испания в Катар е изненадващ, особено след скандалната му грешка, която лиши Барселона от трите точки в мача с Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички