Връчиха посмъртно Копа Судамерикана на Чапекоензе


Връчиха посмъртно Копа Судамерикана на Чапекоензе

1296 0

Връчиха посмъртно Копа Судамерикана на бразилския Чапекоензе, чийто самолет катастрофира на 50 километра от колумбийския град Меделин, предаде БГНЕС.

Самолетът падна на 29 ноември със 77 души на борда в местността Ел Гордо. 19 от 22 играчи на клуба загинаха. При катастрофата оцеляха шестима души.

Бразилският тим трябваше да се изправи срещу Атлетико Насионал в първия финален мач от турнира Копа Судамерикана, като това трябваше да бъде най-важният мач в историята им.

След трагедията, от Атлетико призоваха Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ) да "присъди купата на Чапекоензе като почетен трофей, заради огромната загуба“.

Церемонията по награждаването се състоя в сряда вечерта в столицата на Парагвай - Асунсион. От своя страна Атлетико бяха удостоени с наградата за феърплей.

"Това признание е за два изключителни южноамерикански отбора, които доказаха величието на нашия футбол, припомня за мир на духа, разбирателство и чиста игра между съперници", каза президентът на Южноамериканската футболна конфедерация Алехандро Домингес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички