Алан Рушел през сълзи: Ще играя пак футбол заради загубените приятели


Алан Рушел през сълзи: Ще играя пак футбол заради загубените приятели

5501 0

Защитникът на Чапекоензе Алан Рушел даде пресконференция след изписването си от болницата. 27-годишният бразилец е един от шестимата оцелели след ужасната авиокатастрофа в Колумбия.

Рушел заяви, че ще продължи да играе в памет на загиналите си приятели.

"Нямам думи да опиша това, което чувствам. Изпитвам радост заради това, че отново мога да седна тук, но в същото време изпитвам и скръб заради загубата... (плаче) заради загубата на много приятели. Вече публикувах снимка, под която написах, че ще продължа да играя. Ще се върна в памет на онези, които отидоха да живеят при Бог и заради уважение към техните семейства, които сега изпитват болка от загубата им", каза развълнуваният футболист.

"Ще направя всичко, за да се върна на терена, но ще бъда внимателен. Ще направя всичко, за да зарадвам Плинио (президентът на Чапекоензе), лекарите, ще направя всичко, за да зарадвам всички наши хора. Нужни са ми 3 месеца, за да закрепне гърбът ми - един вече отмина, останаха още два. И ще са ми нужни още три месеца, за да вляза във форма", казва Рушел.

"От случилото се научих следния урок: Трябва да се радваш на живота и да правиш добро. Начинът, по който ми помогнаха лекарите, е просто невероятен. Надявам се да се върна във футбола и да съхраня духа на стария отбор за новите играчи".

Рушел разказа и кое му е помогнало да оживее в адската катастрофа.

"Директорът на клуба ме помоли да се преместя напред от опашката на самолета, за да могат да седнат отзад всички журналисти. Аз не исках да се местя, но след това видях Фолман и той настоя да седна зад него. Само Бог може да обясни защо оцелях. Той ми даде втори шанс", завършва футболистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички