Вратарят на Локо (Пд) срещу 130 милиона евро за Купата на Африка


Вратарят на Локо (Пд) срещу 130 милиона евро за Купата на Африка
Снимка: Guliver/Getty Images

1587 0

Ясин Ел Харуби от „Локомотив“ (Пловдив) ще спира 130 млн. евро. Именно толкова струва целият състав на фаворита за трофея на Купата на африканските нации – Кот д’Ивоар.

Турнирът започва днес и ще премине под знака на 60-годишния си юбилей. Първото издание бе през 1957 г., когато участват само три отбора: Египет, рекордьор по титли (7), Судан и Етиопия. Сега, шест десетилетия по-късно, 16 тима ще премерят сили в ХХХІ издание, на което Габон е домакин.

Ясин Ел Харуби от пловдивския „Локомотив“ е единственият играч от Първата професионална лига на България, който ще бъде част от най-големия международен футболен турнир в Африка. Стражът попадна сред избраниците на Ерве Ренард, селекционер на Мароко. Ел Харуби ще се опита да се пребори с конкуренцията на другите двама вратари в отбора – Мунир Моханд от „Нумансия“ и Ясин Буну от „Жирона“. Мароко е в група с фаворита и преследващия трета титла в турнира Кот д’Ивоар, Демократична република Конго и Того. В тима на „слоновете“ личат имената на Ерик Баи от „Манчестър Юнайтед“, Вилфред Заха от „Кристъл Палас“, Соломон Калу от „Херта“ и Вилфред Бони от „Стоук Сити“. Именно те са сред най-скъпо струващите играчи в Кот д’Ивоар, а общата стойност на селекцията на Мишел Дюсюе е 130 млн. евро.

На турнира ще участват и още двама играчи, които са минали през футболния шампионат на България. Това са Райс М’Боли от Алжир и Тони Силва от Гвинея-Бисау. Двамата са бивши играчи на ЦСКА. В момента стражът, който игра и за „Славия“, не може да се дореди до титулярния състав на „Анталияспор“. Тони Силва пък е играч на гръцкия „Левадиакос“./Труд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички