Вратарят на Челси Кепа Арисабалага бе повикан в състава на Испания за Евро 2020


Вратарят на Челси Кепа Арисабалага бе повикан в състава на Испания за Евро 2020
Снимка: Снимки: Getty Images, колаж: SportLive

1645 0

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага бе добавен в „изчакващия“ списък за Европейското първенство по футбол, след като капитанът Серхио Бускетс тества положително за коронавирус миналата седмица, обявиха от Испанската футболна федерация.

Освен Кепа бяха извикани още нападателят Родриго Морено, полузащитниците Пабло Форналс от Уест Хем и Карлос Солер от Валенсия, Раул Албиол от Виляреал, както и Брайс Мендес от Селта. Припомняме, че в неделя Бускетс напусна тренировъчния лагер на „Ла Фурия Роха“ преди Европейското първенство, докато останалата част от състава даде отрицателни проби.

„Кепа ще пристигне този следобед в Мадрид и ще се присъедини към тренировка утре. Останалите играчи ще започнат упражнения днес в 11:00 часа местно време в Лас Розас под ръководството на Луис Енрике“, стана ясно от съобщението на федерацията. Съставът ще получи коронавирусни ваксини в сряда, разкри по-късно министърът на образованието, културата и спорта на Испания Мануел Родригес Урибес. Испания продължава подготовката си за Евро 2020 с мач срещу Литва по-късно във вторник.

Отборът ще разчита на играчи, които играха доскоро на Европейското до 21 г. и ще бъде воден от селекционера на младежите Луис де ла Фуенте. Първият мач на испанците на Евро 2020 ще бъде срещу Швеция на 14 юни и Енрике разполага с време до събота, за да направи промени в състава си преди откриващия мач в Севиля. Къде ще дават мачовете на Испания на Евро 2020 - вижте в пълната ТВ програма за Европейското първенство!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички