Влиянието на Лионел Меси върху МЛС не е сравнимо с пристигането на Бекъм: Каква е разликата?


Влиянието на Лионел Меси върху МЛС не е сравнимо с пристигането на Бекъм: Каква е разликата?
Снимка: GettyImages

2794 0

Подписването на Лионел Меси с Интер Маями предизвика въздействие върху МЛС и я издигна на ниво, невиждано досега. Трансферът ускори прогнозата за растеж, която беше консолидирана малко по-малко през годините от създаването  през 1996 г. Като имаше вече своята първа революция с пристигането на Дейвид Бекъм в ЛА Галакси през 2007 г.

Да се ​​каже, че всички искат да видят Меси е малко,а  лудостта не е само в Маями. За щастие на мнозина, аржентинецът вече посети с "чаплите" два от най-важните градове в Съединените щати, където събра фигури от други спортове и безкраен брой звезди. Първо в Ню Йорк и след това в Лос Анджелис.

Билетите поскъпнаха до 10 пъти от първоначалната си цена, в "Голямата ябълка" средната стойност беше 500 долара на билет, докато в Лос Анджелис имаше билети на по-високи цени от тези за целия сезон, за да се види Чарджърс в НФЛ.

Меси укрепва постигнатото от Дейвид Бекъм

Историята на МЛС е преминала през етапи в нещо като възвишения и падения, докато нацели вкуса на феновете и какво очакват те.  През първите години основните фигури бяха мексикански играчи като Хорхе Кампос и Уго Санчес. Някои латино звезди като Карлос Валдерама, както и най-добрите от Съединените щати, сред които Коби Джоунс.

След това имаше опити с Куаутемок Бланко и най-доброто представяне от Ландън Донован, но първият удар за революция в МЛС и започване на привличането на международни фигури дойде с Дейвид Бекъм. През 2007 г. напусна Реал Мадрид, за да подпише с Лос Анджелис Галакси. Нещо, което на времето също беше истинска лудост, макар и не на нивото на това, което Меси  причини 16 години по-късно.

Нелсън Родригес, изпълнителен вицепрезидент на MLS за спортни продукти и конкуренция, вярва, че както при Бекъм, реалното въздействие от подписването на Меси ще бъде пожънато през следващите години.

"Лично аз казвах на моите колеги, че никога няма да си представят какво влияние ще има Меси. Всъщност и аз не мога да си го представя. Числата са невероятни. И въздействието няма да се усети още 10 , 15 или 20 години. Талантът, който притежава, е впечатляващ, за мен той е уникален. И аз съм горд, че той избра Интер Маями и МЛС, за да продължи кариерата си", каза той вестник "Ole".

Разликите между Меси и Бекъм

Изпълнителният директор добави, че връзката между Бекъм и Меси също е помогнала за привличането на други фигури като Серхио Бускетс и Жорди Алба. Също така отбеляза, че въпреки факта, че и двамата са имали медийно въздействие в МЛС, има някои разлики, които трябва да се подчертаят.

"Меси е различен от Бекъм: той беше знаменитост, беше известен извън спортните страници. Докато Лео спечели всичко в спорта, с класа и смирение, никога не сме чували лоша дума, той е баща с три деца, който се посвещава на тях. Да видим, че гигантите на американския спорт искат да го видят, показва уважението, което той носи по целия свят". А в последния си мач с Аржентина Лионел Меси направи за смях 116-милионната покупа на Челси Мойсес Кайседо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички