Виктор Осимен и Нигерия ще играят осми финал за Купата на африканските нации (ВИДЕО)


Виктор Осимен и Нигерия ще играят осми финал за Купата на африканските нации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

864 0

Нигерия е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на африканските нации след победа с 4:2 след дузпи над една от сензациите на турнира РЮА. Редовното време и продълженията завършиха при равенство 1:1, макар че "супер орлите" да вкараха гол за 2:0, който бе отменен.

Развой на срещата

Още: Осимен и Нигерия продължиха свой перфектен рекорд и са първия полуфиналист в Купата на африканските нации (ВИДЕО)

Първата част премина на ниски обороти и нямаше кой знае колко положения. В 64-ата минута Мотомби Мвала извърши нарушение срещу Виктор Осимен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Нигерия. С изпълнението в 67-ата минута се нагърби Уилиам Трост-Еконг, който би в средата и вкара за 1:0.

В 85-ата минута се стигна до куриозна ситуация, след като Нигерия оползотвори бърза контраатака и Виктор Осимен вкара. Попадението обаче не бе признато заради нарушение срещу Перси Тау в наказателното поле на нигерийците, а Тебохо Мокоена отбеляза дузпата и прати мача в продължения.

Още: Тръпката е на „Черния континент“: Най-шокиращото издание на Купата на Африка влиза в решаващата си фаза с Топ Коефициенти от efbet

Терем Мофи, Кенет Омеруо, Уилиям Трост-Еконг и Келеши Ихеаначо вкараха за Нигерия, а Ола Аина пропусна за „супер орлите“. За Южна Африка вкараха само Михали Маямбела и Мотоби Мвала, а Тебохо Мокоена и Евидънс Макгопа не успяха да го направят и Нигерия спечели с 4:2.

На финала (11 февруари) Нигерия ще мери сили с победителя от двойката Кот д‘Ивоар – ДР Конго.

Тръпката е на „Черния континент“: Най-шокиращото издание на Купата на Африка влиза в решаващата си фаза с Топ Коефициенти от efbet

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички