"Всички трябва да умрат, за да бие той": Проклет Хакими провали Мароко за Купата на африканските нации - никой не послуша Конте (ВИДЕО)


"Всички трябва да умрат, за да бие той": Проклет Хакими провали Мароко за Купата на африканските нации - никой не послуша Конте (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2172 0

Още един от големите фаворити отпадна на Купата на африканските нации. И докато Сенегал бе елиминиран от силния отбор на домакина Кот д'Ивоар, а Египет отпадна от Демократична република Конго, то Мароко бе отстранен сензационно срещу пълния аутсайдер в дуела отбор на Южна Африка.

Полуфиналистът от Световното първенство в Катар допусна поражение с 0:2, а в грешник се превърна голямата звезда на тима Ашраф Хакими. Той пропусна дузпа в заключителните минути на двубоя, когато резултатът все още бе 0:1.

През първото полувреме бе отменен гол заради засада на Мароко, а в началото на втората част шокиращо Южна Африка поведе чрез Магкопа (57'). Безсилието пред гола можеше да бъде прекратено за четвъртия в света, когато получи дузпа, но пет минути преди края на редовното време Хакими я пропусна.

В добавеното време друга от големите звезди на Мароко - Амрабат, изпусна нервите си и получи директен червен картон, а секунди след това Южна Америка дори направи успеха си още по-изразителен.

Мароко в скръб след отпадането

Покрай случилото се бяха припомнени любопитни думи от един от най-успешните италиански треньори - Антонио Конте. Те идват по време на престоя му начело на Интер и се отнасят до Ашраф Хакими и сякаш послужиха като проклятие:

"Важното е Хакими да не изпълнява дузпи. Той може да изпълнява фалове от дистанция, но когато се упражняваме на дузпи, си мисля, че ако някога сме на турнир и се стигне до тях, всички останали трябва да умрат, преди да дадем на Хакими да изпълни някоя.

Той наистина е ужасен при дузпите, по-лош и от мен като играч" - споделя тогава Конте. Все пак трябва да припомним, че Хакими вкарва решаваща дузпа за Мароко срещу Испания, за да бъде изхвърлена "Ла Форуия" от Мондиал 2022. И то "паненка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички