ВИДЕО: Сълзите на лидера, които само показват колко единен отбор е Дания


ВИДЕО: Сълзите на лидера, които само показват колко единен отбор е Дания
Снимка: GettyImages

2968 0

В секундата, в която мечтата на Дания за финал на Евро 2020 угасна, футболистите на тима легнаха на терена в пълно изтощение и тъга, че не успяха да се класират за финала на Европейското първенство по футбол. И да - датчаните може и да не стигнаха до финал, но оставиха ярък отпечатък сред феновете на футбола на завършващия на 11-и юли турнир. 

Един от моментите, който най-добре олицетворява единственото в датския лагер, беше след края на двубоя срещу Чехия от четвъртфиналите в турнира. Един от лидерите на тима рухна на терена  и се остави емоциите да го завладеят. Пиер-Емил Хойберг падна на колене и се разрида неутешимо, след като "червения динамит" даде всичко от себе си в четвъртфинала на шампионата и напълно заслужи класирането си напред.

Първи до Хойберг стигна Томас Дилейни, а след това още няколко играчи на "динамита" се притекоха на помощ на своя съотборник.

За съжаление на "динамита", силите напуснаха датския тим в продълженията в полуфинала и в крайна сметка Англия достигна финала след 2:1 след допълнително изиграни 30 минути. 

Именно със своето единство ще бъде запомнен този отбор на Дания, който се добра до полуфиналите, след като трябваше да изживее тежкия инцидент с Кристиан Ериксен, и да се бори за класирането си напред след две поредни загуби в групите - единственият отбор, който се е класирал към елиминации на Европейско първенство след две загуби в първите си два мача. 

Иначе в самия полуфинал Дания може да се чувства и ощетена, след като в продълженията беше отсъдена дискусионна дузпа за Англия, която Кейн изпусна, но стигна пръв до топката и я вкара във вратата. Това се оказа и решаващият гол в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички