ВИДЕО: Митрович саморъчно разпиля Литва за полувреме и Сърбия изравни Унгария на върха


ВИДЕО: Митрович саморъчно разпиля Литва за полувреме и Сърбия изравни Унгария на върха
Снимка: Getty Images

3911 0

Сръбската футболна легенда - Александър Митрович, саморъчно оформи първата домакинска загуба на Литва по време на квалификациите за Евро 2024.

Нападателят вкара хеттрик във Вилнюс за крайното 3:1 в петата среща от група "G" за двете селекции. Таранът на Ал-Хилал реализира в 21-вата, 32-рата и 43-тата, за да събере общо 55 попадения на международно ниво. Цифрата е по-голяма от головете на други легендарни играчи за страните си - Уейн Рууни (53) и Оливие Жиру (54). 

Почетният гол за домакините бе дело на Паулаускас в последните секунди на първата част, но Литва не успя да направи нищо повече през второто полувреме. Така дойде и първото поражение на родна земя в квалификационния цикъл. Преди това се стигна до 1:1 с България и 2:2 с Черна гора. 

С победата си възпитаниците на Стойкович поне временно се изкачиха на второто място с 10 точки, колкото има и Унгария. "Маджарите" обаче имат една изиграна среща по-малко. Литва остава на последната позиция с равни на България точки (2), но с по-лоша голова разлика. 

Пред сърбите предстои ключово гостуване на Унгария, а Литва гостува на "лъвовете" в друга прелюбопитна среща, но със съвсем различен залог.

Следете всичко около европейските квалификации със SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички