ВИДЕО: Меси се завърна за Аржентина и помогна за успех над Бразилия


ВИДЕО: Меси се завърна за Аржентина и помогна за успех над Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

3805 0

Аржентина победи Бразилия в контрола, играна в Саудитска Арабия тази вечер. "Гаучосите" надделяха над най-големия си исторически противник с 1:0 с попадение на своя капитан Лионел Меси от дузпа. Малко преди това Габриел Жезус пропусна 11-метров наказателен удар за "Селесао".

Бразилия получи правото да изпълни дузпа в 9-ата минута на мача, след като Леандро Паредес събори Фирмино в наказателното поле. Жезус обаче пропусна от бялата точка, пращайки топката покрай гредата.

Четири минути по-късно реферът свири дузпа за Аржентина, след като Сандро дръпна фланелката на Меси и го повали. Алисон успя да отрази удара на капитана на "гаучосите", но при добавката той успя да прати топката в мрежата му. В 37' Данило имаше възможност да изравни, но Андрада се отчете с класно спасяване.

През втората част Меси можеше да удвои аванса на своя тим от пряк свободен удар, но стражът на Бразилия се намеси авторитетно. Той се справи и с удар на Паредес малко по-късно. "Селесао" няма победа в последните си 5 мача, a успехът на Аржентина бе трети в последните им 5 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички