ВИДЕО: Испания срути италианската стена с 4 звучни удара


ВИДЕО: Испания срути италианската стена с 4 звучни удара
Снимка: Alex Grimm/Getty Images

5066 0

Финалът на Евро 2012 между Испания и Италия е един от най-запомнящите се сблъсъци в историята на съперничеството между двете страни. Тогава "Ла Фурия" разби "Скуадрата" и златното испанско поколение изигра своя бенефис, като взе трети пореден трофей.

Двата тима започнаха турнира в груповата фаза, като тогава срещата завърши 1:1. По пътя към финала Испания преодоля Франция и Португалия, докато Италия се справи с Англия и Германия. Халфът на "Скуадрата" Андреа Пирло пък три пъти беше обявяван за играч на мача.

Още в 14-ата минута "Ла фурия" открива резултата, като Давид Силва вкарва нехарактерен за себе си гол с глава. Преди почивката резултатът става 2:0, като Шави извежда Жорди Алба, който не греши. В 75-ата минута появилият се като резерва Фернандо Торес вкарва за 3:0, а в 88-ата Ел Ниньо асистира на Хуан Мата, който слага точка на спора.

Можем да кажем, че този мач слага край на епоха и в двата отбора. И Испания, и Италия не успяват да минат групите на Световното първенство през 2014 г., а на Евро 2016 Италия спечели срещу Испания в 1/8-финалите. На Световното първенство през 2018 г. Италия не участва, а Испания отпадна в 1/8-финалите от Русия.

Всичко най-интересно преди срещата между Италия и Испания на Евро 2020 прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички