ВИДЕО: Дузпа реши горещото римско дерби - Лацио е на полуфинал за Купата на Италия


ВИДЕО: Дузпа реши горещото римско дерби - Лацио е на полуфинал за Купата на Италия
Снимка: Getty Images

755 0

Лацио спечели римското дерби в четвъртфиналите на Купата на Италия и се класира сред последните 4 във втория по сила турнир в Италия. "Орлите" победиха Рома с минималното 1:0, а решаващото попадение бе реализирано от дузпа в 51-ата минута.

Единадесетметровият наказателен удар бе свирен заради нарушение на Хаусен срещу Валентин Кастеянос в наказателното поле. Изпълнението на Матия Дзакани не остави шансове на вратаря Руи Патрисио, който на няколко пъти спаси "вълците" от по-голям пасив.

В края на мача нервите взеха връх и по един играч от двата тима бяха изгонени - Педро от Лацио и Сердар Азмун от Рома. Червен картон имаше и за помощник на Жозе Моуриньо преди това. 

Първата част мина без сериозни голови възможности, въпреки че шансове не липсваха. Още в осмата минута Лацио си помисли, че ще получи дузпа, след като Кастеянос падна в наказателното поле след съприкосновение с Джанлука Манчини. След консултация с ВАР съдията на двубоя не видя основание за наказателен удар.

Лацио - Рома

В добавеното време Лацио направи страхотна атака отдясно, но от ръба на малкото наказателно поле Гендузи бе блокиран, а имаше и нарушение.

В началото на второто полувреме домакините стигнаха до най-чистото положение и за двата тима в мача. В 48' Фелипе Андерсон надскочи всички и отигра с глава, но Руи Патрисио с една ръка отрази удара му.

Малко след това все пак "орлите" поведоха. ВАР помогна на рефера да отсъди дузпа за Лацио след нарушение на Хаусен срещу Кастеянос. Изпълнението на Матия Дзакани беше невероятно и изведе неговия тим напред в резултата.

Фенове на Лацио - Рома

Голът даде импулс на Лацио и в 56' те принудиха Патрисио да направи ново важно спасяване, този път след изстрел на Валентин Кастеянос.

В 76' Едоардо Бове реши да премине покрай агитката на големия съперник, за да бъде сменен от Ел Шаарауи, но едва не бе нацелен от стъклена бутилка в главата - няколко такива полетяха към него. В 84' пък бе изгонен помощник на Жозе Моуриньо с червен картон. 

Рома имаше възможност да вкара мача в продължения, след като в 87' удар на Белоти можеше да доведе до изравнителен гол, ако не бе реакцията на вратаря. Мандас отрази, а после попречи на Пелегрини да стигне до топката и да опита да вкара с добавка.

Дълбоко в добавеното време домакините останаха с човек по-малко, след като Педро и Паредес се "хванаха за гушите", а испанецът бе изгонен с директен червен картон. Малко по-късно нервите предадоха и Сердар Азмун, който също получи червен картон. 

В 90+8' Рома изпусна нов шанс да изравни, когато от трудна позиция Лукаку стреля над вратата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички