ВИДЕО: Кристиано Роналдо се отпуши, а Реал Мадрид отново покори Гелзенкирхен


ВИДЕО: Кристиано Роналдо се отпуши, а Реал Мадрид отново покори Гелзенкирхен

2418 0

Шалке изигра приличен двубой срещу Реал Мадрид и не позволи ново унижение на "Фелтинс Арена", но отново допусна поражение, този път с 0:2, от европейския клубен шампион в първи мач между двата отбора в осминафиналите на Шампионска лига.

Роналдо даде аванс на своите в 26' с първия си гол от 296 минути насам, с което вкара и своя гол №74 в европейските клубни турнири, изравнявайки Меси и Раул Гонсалес.

Това беше и гол №464 за португалеца в кариерата му, но първи с розовия екип на "кралския клуб". Това беше и 50-и мач за Роналдо в елиминационната фаза на Шампионска лига. С такъв юбилей се отчете и капитанът Икер Касияс.

Шалке можеше да стигне до равенството, но пропуските на немския тим бяха наказани в 79' след страхотен гол на Марсело след пас на Кристиано.

Роналдо се отчете с още един рекорд, като вкара 35-ия си гол в елиминационната фаза. Реал Мадрид пък записа 5-а поредна суха мрежа в лигата, с което изравни най-доброто си постижение от 1998 година насам.

Също така Реал Мадрид записа 4-а победа в Германия от над 20 мача, като само до преди година "белия балет" имаше един единствен успех над Леверкузен.

През миналия сезон двата отбора отново се срещнаха в осминафиналите, като тогава "белия балет" разби Шалке с 6:1. Въпреки че "кралскосините" играха далеч по-добре, те не успяха да се възползват от слабата форма на "кралете" и най-вероятно реваншът ще се окаже протоколен.

Ответната среща е след две седмици на "Сантяго Бернабеу".

Домакините излязоха с много неопитен състав, като единствен Клаас Ян Хунтелаар беше над 30 години в селекцията на Роберто Ди Матео. Тимон Веленройтер пък записа дебют в Шампионска лига на вратата на Шалке, а Хьоведес, Настасич и Матип оформиха централното трио защитници. В халфовата линия действаха Учида, Хьогер, Нойщетер, Боатенг, Аого и Чупо-Мотинг.

Карло Анчелоти отново заложи на Кристиано Роналдо, Бензема и Бейл в нападение, а Лукас Силва записа първи старт в дебютния си двубой в Шампионска лига, подпомаган в халфовата линия от Иско и Тони Кроос. Пепе се завърна в стартовия състав след продължителна контузия, където застана до Варан, а Марсело и Карвахал оперираха по двата фланга. На вратата беше капитанът Икер Касияс.

Началото на двубоя беше добро за Шалке, като играчите на Ди Матео играеха по-добре, а Аого и Боатенг стреляха в аут от удобни ситуации. В 25' пък Касияс показа отличен рефлекс, след като Хунтелаар показа добра техника и от 20 метра стреля, но вратарят с плонж прати топката в тъч.

Точно след това положение Реал Мадрид поведе. Дани Карвахал проби отдясно и успя да центрира в наказателното поле, а Роналдо, който беше изпуснат от защитата, скочи високо и с глава откри резултата - 0:1.

В 30-тата минута Карим Бензема можеше да удвои аванса на "белите", но Веленройтер показа добро позициониране и предотврати втори гол в мрежата си.

Само две минути по-късно Хунтелаар напусна терена принудително, а на негово място се появи друг 19-годишен футболист - Феликс Плате.

12 минути преди края на първата част и Кевин - Принс Боатенг получи жълт картон, след грубо нарушение срещу Роналдо на метри от наказателното поле. Именно португалецът застана зад топката и насочи топката в рамките на вратата, но стражът на "кралско сините" отново бе на мястото си и изби топката.

Младокът под рамките на "синята" врата не спря да впечатлява до края на полувремето, след като в 40-тата минута излезе, за да затвори ъгъла на Роналдо и успя да накара CR7 да сбърка 100%-ва голова ситуация.

В добавеното от съдията две-минутно продължение и Роман Нойщетер от тима на домакините си изпроси картон с жълт цвят след ненужен фаул извършен срещу Карим Бензема.

До края на първите 45 минути атаката на европейските шампиони опита да отбележи и втори гол, но изстрелите на Роналдо и Гарет Бейл не намериха целта.

Втората част започна така както завърши - Реал поглеждаше по-често към противниковата врата с атаки през центъра, а домакините разчитаха на грешка на противника, за да подхванат контраатака.

По подобие на първото полувреме играчите на Карло Анчелоти владееха топката в доста по-голяма част от първите 15 минути на втората част, в сравнение с немския тим, но до интересно положение отново не се стигна.

В следващите минути "кралския клуб" овладя тотално играта, а Иско, Роналдо и Бензема се отчетоха с по един пропуск. Най-добро беше положението пред Иско, който в 69' направи пробив отдясно, комбинира с Бейл и излезе на позиция в наказателното поле, но би над вратата.

В 74' Шалке за малко не изравни след първата си добра ситуация за второто полувреме. Плате се освободи фронтално от вратата и стреля силно, но топката разтресе горната греда. Коженото кълбо стигна до Учида, който опита удар, но Касияс успя да спаси.

5 минути по-късно Реал Мадрид наказа този пропуск. Роналдо проби отдясно по тъчлинията, където надигра двама защитници и пусна за Марсело. Той залъга с движение и се освободи за удар с десния крак, пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл - 0:2 и 10 минути до края.

Темпото падна и Реал запази владението на топката, като не позволи на Шалке да отбележи гол, който да остави дори минимални шансове на немския тим в реванша.


Schalke 04 vs Real Madrid 0-2 All Goals... by cilgintv

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички