Великобритания поиска и Евро 2021, и Мондиал 2030


Великобритания поиска и Евро 2021, и Мондиал 2030
Снимка: Gulliver/GettyImages

1176 0

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън потвърди, че Обединеното кралство е предложило да бъде домакин на допълнителни мачове от програмата на Евро 2021 това лято и добави, че преговорите между министрите и УЕФА продължават, тъй като организаторите се опитват да намерят решение поради пандемията от коронавирус.

Турнирът трябва да бъде домакин в 12 различни страни, като както полуфиналите, така и финала на турнира са насрочени за "Уембли", но с ограниченията заради Covid, УЕФА още обмисля и други възможности за ограничаване на пътуванията.

Говорейки пред The Sun, Борис Джонсън каза, че Великобритания е готова да приеме и допълнителни мачове и посочи масовото въвеждане на ваксини на Острова като голяма причина за неговото желание.

Вестникът също така твърди, че правителството на Обединеното кралство е подкрепило съвместна кандидатура от Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Република Ирландия за домакинство на Световното първенство през 2030 г. (за която ще кандидатства и България, съвместно с Гърция, Сърбия и Румъния), като министър-председателят каза, че сега е "подходящият момент" за това. В ход е и проучване за осъществимост на кандидатурата, което ще продължи преди официалният тръжен процес да започне догодина.

16-тото европейско първенство на УЕФА ще се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 г., а за празнуване на 60-ия рожден ден на турнира, 12 града от континента са избрани за домакини. Римският "Стадио Олимпико" ще бъде домакин на мача на откриването на 11 юни, докато националният стадион "Уембли" в Англия ще постави както полуфиналите, така и финала.

Повече за кандидатурата на България за Мондиал 2030 четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички