В зрелище със 7 гола: Ал Насър взе победата над Ал Ахли и е на 3 точки от върха (ВИДЕО)


В зрелище със 7 гола: Ал Насър взе победата над Ал Ахли и е на 3 точки от върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3447 0

В зрелище със 7 гола Ал Насър победи Ал Ахли Джеда с 4:3 в мач от 7-ия кръг на Саудитската професионална лига. Така тимът на Кристиано Роналдо се изкачи с едно място в класирането и вече е пети.

Суперзвездата на домакините вкара 2 от попаденията, а другите 2 бяха заслуга на Андерсон Талиска. Португалецът бе точен в 4' и 52', а бразилецът вкара в 17' и 45+6'. За Ал Ахли отбелязаха Кеси (30', Марез от дузпа (50') и Ал Буракан в 87'.

Домакините откриха резултата много рано, а главно действащо лице за гола беше звездата им Кристиано Роналдо. В 4' Садио Мане организира бърза атака, центрира към португалеца, който със страхотен удар намери долния десен ъгъл на Едуар Менди за 1:0.

Пет минути по-късно Роналдо можеше да удвои преднината на Ал Насър, но нацели гредата, след като получи добър пас в наказателното поле.

И все пак, неговият тим успя да поведе с 2:0, преди да е минало и половината от първото полувреме. В 17' Аймерик Лапорт намери Андерсон Талиска, който с хубав удар с глава прати топката в мрежата на Ал Ахли - 2:0.

Гостите успяха да се върнат в мача в 30-ата минута, когато Франк Кеси получи пас от Ал Майхад и със страхотен удар оплете топката от вътрешната страна на дясната греда за 2:1.

Ал Насър обаче си върна преднината от 2 гола в самия край на полувремето. В 45+6' Талиска достигна до отбита топка, нагласи си я и с мощен изстрел нацели напречната греда, а после я вкара в мрежата - 3:1.

Съдията на двубоя прецени да прегледа попадението с ВАР, за да прецени дали няма нарушение в атака. Оказа се, че ситуацията е чиста и голът бе зачетен.

Много скоро след подновяването на играта гостите приближиха отново на гол своя съперник. В 48' съдията свири дузпа за Ал Ахли, след като Талиска събори съперник. Рияд Марез беше непоклатим от бялата точка и резултатът стана 3:2 в полза на Ал Насър.

Две минути по-късно обаче домакините вкараха четвърти гол и отново взеха аванс с 2 гола. Роналдо овладя прецизно страхотен пас на границата на наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл в познат маниер.

В 60' пък футболист на Ал Ахли игра с ръка в наказателното поле, но реферът не видя причина да свири дузпа в полза на Ал Насър.

В самия край на двубоя гостите намалиха изоставането си до 3:4, след като Марез "сервира" топката на Фирас Ал Буракан, който отблизо не сгреши. След преглед с ВАР заради съмнения за засада този седми гол в мача бе зачетен.

Тимът на Роналдо се изкачи с една позиция и вече е пети с 15 точки в 7 мача. Ал Ахли Джеда се смъкна на шестото място със същия брой точки, като двата тима просто размениха местата си. Това бе пета победа за сезона за Ал Насър.

Пълен репортаж от мача:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички