В Швеция няма да използват ВАР


В Швеция няма да използват ВАР
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

213 0

Швеция се обяви против системата ВАР съобщи официално председателят на местната футболна федерация Фредрик Райнфелд, предаде Ройтерес.

Видео асистентът дебютира във футбола през 2017 година, като от тогава до днес почти всеки мач е белязан с още повече дискусионни ситуации. Също така има доста оплаквания и за това, че играта се бави твърде много по време на използването на системата. 

Още: Швеция организира бенефис на Ибрахимович

Доста спорна технология

Още през миналата година шведски клубове от двете лиги на страната бяха против въвеждането на ВАР, като също и мнозинство от привържениците не са много "За" технологията.

Отделно на това в Швеция има закон, който позволява на привърженците да държат на 51% клубовете, което също оказва влияние на крайното решение относно технологията.

Целта на системата е да се сведе до минимум грешките на съдиите, които оказват влияние на крайните резултати във футбола. 

Припомняме, че наскоро имаше идея за въвеждане на "син" картон във футбола, но това предложение беше отхвърлено скоропостижно.

Още: Крах в 90’: България изненада Швеция с шедьовър, но накрая отново загубихме (ВИДЕО)

Необичайно решение! УЕФА се произнесе за мача Белгия - Швеция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички