В САЩ преобразяват вълшебен стадион заради Мондиал 2026


В САЩ преобразяват вълшебен стадион заради Мондиал 2026
Снимка: GettyImages

2162 0

САЩ, Мексико и Канада ще приемат Световното по футбол през 2026 г., а в първата държава вече започват мащабните планове за форума, съобщава The Athletic.

Според изданието вече е потвърдена сериозна промяна по един от стадионите в Щатите, която ще започне да се извършва няколко месеца преди откриването на Мондиала. Става въпрос за "дома" на отбора по американски футбол Атланта Фалкънс и този на футболния Атланта Юнайтед - стадион "Мерцедес - Бенз", в Атланта. 

Съоръжението е открито през лятото на 2017 г., а за построяването му са налети над милиард и половина долара. Той е "наследник" на "Джорджия Доум" и е един от избраните 11 стадиони на територията на САЩ. Дизайнът и удобствата му са уникални, но теренът е изграден от изкуствена трева. Именно това смятат да променят и организаторите. 

На терена ще бъде поставена естествена трева през февруари, 2026 г. и така той ще има нужната готовност да приеме надпреварата, която ще е най-голямата в историята – включваща 48 отбора, играещи 80 мача в продължение на 34 дни. След това изкуствената трева ще бъде върната и няма да остане и спомен от провеждането на историческия форум. 

Вижте последните новини от света на футбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички