Северна Америка с обща кандидатура за Мондиал 2026


Северна Америка с обща кандидатура за Мондиал 2026
Снимка: Getty Images/Guliver

963 0

САЩ, Мексико и Канада обявиха своето желание да отправят своята обща кандидатура за домакини на Мондиал 2026. Ако те бъдат избрани за домакини, то това ще означава, че за пръв път световно първенство се провежда в повече от 2 страни.

Единствено през 2002 година, Южна Корея и Япония организираха заедно най-големия футболен форум на планетата.

ФИФА обяви, че за първенството през 2026 година броят на отборите участници ще се увеличи от 32 на 48, а мачовете ще бъдат увеличени от 64 на 80. Това от своя страна може сериозно да подобри шансовете за избор на трите северноамерикански държави.

Очаква се ФИФА да обяви правилата за кандидатурите за 2026 година на конгреса си в Бахрейн на 11 май. Засега е ясно единствено, че няма да се приемат заявки от държави от Европа и Азия, тъй като Русия ще бъде домакин през 2018 година, а Катар през 2022 година.

Всички кандидатури трябва да бъдат внесени до края на следващата година, а изборът за домакин ще бъде направен през май 2020 година.

Мексико може да се превърне в първата държава, която домакинства на Мондиал цели три пъти след 1970 и 1986. САЩ бе домакин на Световното през 1994 година, а Канада до този момент не е приемала домакинството на този футболен форум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички