В очакване на Евро 2016: Оценка на класиралите се отбори (част втора)


В очакване на Евро 2016: Оценка на класиралите се отбори (част втора)

1070 0

До Евро 2016 остават малко повече от 2 месеца. Отборите вече са 24, а не както досега – 16. Предстои футболно лято с много интересни сблъсъци. Кой има най-големи шансове да спечели Евро 2016? Кой е в най-добра форма? Има ли Англия този път достатъчно добър отбор? The Telegraph представя  отговорите на тези въпроси, както и информация за всеки класирал се отбор. Вчера ви показахме първите 12 отбори, част от надпреварата. Днес идва ред и на втората част, където могат да се видят и голяма част от фаворитите за Евро 2016.

Исландия

Може ли Исландия да бъде Лестър за Евро 2016? Никой не е сигурен как стигнаха до тук, но все още не знаем какво можем да очакваме, тъй като имат наистина добър отбор. Може да допуснаха загуба от Дания, но преди това успяха да наваксат два гола разлика от Гърция и дори да постигнат пълен обрат до 3:2. В квалификациите също се представиха страхотно – 17 отбелязани гол и 6 допуснати.

Словакия

В квалификациите завършиха на второ място, след Испания и са един от тези отбори, за които не можеш да прецениш на какво са способни. Играчът на Наполи Марек Хамшик е звездата на тима, но освен него трудно може да се намери някой, който да се грижи за постоянството на отбора.

Португалия

Роналдо и компания загубиха от България с 1:0, но преди това португалците победиха Белгия с 2:1. Без Роналдо Португалия не е същият отбор. Както видяхме в Бразилия обаче, макар и с него тимът имаше отбелязани 11 гола в 8 квалификации, но срещу тимове като Албания и Армения.

Австрия

Крилото на Лестър Кристиан Фукс, универсалният играч на Байерн Мюнхен Давид Алаба и недооцененият в Стоук Сити  Марко Арнаутович са в състояние да сформират истинска нападателна мощ за Австрия. След резултатите в квалификациите, отборът показа, че тепърва може да изненада феновете на футбола.

Северна Ирландия

Отборът има пълното право да се наслаждава на класирането, след като по категоричен начин прескочи квалификационната си група. От петте отбора дебютанти на Евро 2016, Северна Ирландия единствено успя да завърши като лидер в групата си. Миналата седмица отборът за първи път в историята си постигна 10 мача без загуба, това се случи в приятелската среща срещу Словения.

Хърватия

Екипите им остават все така брилянти, както и отборът. Хърватия има личности  като Лука Модрич, Иван Ракитич и Марио Манджукич. В приятелските срещи успя да победи Израел, но записа равенство срещу Унагрия. Въпреки че имат още работа преди започването на турнира, може да се смятат за един от фаворитите във Франция.

Италия

Антонио Конте постоянно прави експерименти и промени в състава си и изглежда все още не е наясно как точно ще изглежда отборът. Въпреки това не изгубиха нито един двубой по пътя към турнира. Като болезнена загуба може да се смята тази от Германия с 4:1, макар и в приятелска среща. Тя обаче едва ли е показателна за това какво е способен тимът на Конте.

Белгия

Това е един от отборите, който има какво да ни покаже. Игнорирайки резултата с Португалия от контролната среща, Белгия има страхотни играчи, които могат да класират отбора напред в надпреварата. Един от най- добрите нападатели Лукаку, капитанът на Манчестър Сити Компани, Ян Вертонген, като дори можем дори да си позволим да игнорираме "червеният дявол" Фелайни.

Англия

Още един турнир, от който се надява Англия да успее да извлече максималното. Дали този път отборът ще бъде сред най-добрите, предстои да видим. Липсата на суперзвезди в тима дава възможност Рой Ходжсън да построи един мултифункционален отбор. А представянето на Англия срещу Германия беше добро – такова, каквото не бе виждано с години.

Испания

Настоящият носител на европейската титла Испания премина през квалификациите без проблем. Иниеста и Буксетс са двама от най-добрите халфове в света и селекционерът Дел Боске може да разчита на тях. Предстои да разберем ще успее ли Испания да защити титлата.

Франция

Отборът ще има на своя страна домакинското предимство. Дидие Дешан има страхотен подбор от играчи. Пол Погба, Юго Лорис, Антоан Гризман, Лоран Косиелни могат да са в основите на един стабилен отбор. Ако вземем предвид  победите в приятелските срещи, то френският национален отбор е в оптимална форма.

Германия

Победителят от Световното първенство може да е загубил част от жизнеността си и физическата си форма, но остава най-добрият отбор в света. Въпреки че показват непостоянни резултати в квалификациите и приятелските срещи, за всички фенове е ясно, че Германия винаги се е представяла по-добре в турнирите, отколкото в контроли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички