"В началото бях бомба със закъснител, сега егото ми изчезна" - промененият Ибрахимович след края на кариерата му


"В началото бях бомба със закъснител, сега егото ми изчезна" - промененият Ибрахимович след края на кариерата му
Снимка: GettyImages

1411 0

Шведската легенда Златан Ибрахимович разкри плановете си, след като окачи бутонките след последния си престой в Милан и какво му носи щастие сега. 41-годишният нападател реши да се оттегли в края на миналия сезон, след като получи емоционално сбогуване от феновете на "росонерите" на стадион "Джузепе Меаца" по време на последния мач за сезона срещу Верона.

Ибрахимович изигра решаваща роля в трансформацията на Милан след пристигането му със свободен трансфер през януари 2020 г., отбелязвайки осем гола в 23 мача в лигата по време на сезона 2021/22, който спечели Скудетото на клуба.

Бъдещето пред Ибра - как го вижда?

Говорейки пред Corriere della Sera, Ибрахимович първо обсъди къде се вижда след 10 години. "Правя стъпка по стъпка. Денят в кампуса "Laureus" е чудесен пример за това, което обичам да правя в момента. Не бях там, за да взема, а за да дам нещо, да вдъхновя. Всички тези места, които някога наричах дом, ми дадоха нещо. Италия има специално място в сърцето ми и Милано е мястото, където живея днес, времето ще покаже останалото".

"В началото на кариерата си бях бомба със закъснител както на терена, така и извън него. На този етап от живота ми егото ми е изчезнало, няма какво да доказвам. Мотивирането на другите да практикуват физическа активност, под каквато и да е форма, е нещо, което ме прави щастлив.“

И накрая, Ибрахимович беше попитан дали мечтае един ден да стане треньор, вероятно в Милан, на което бе лаконичен: "Никога не знаеш какво може да се случи". През двата си престоя Ибрахимович вкара 93 гола и даде 35 асистенции в 163 изяви във всички турнири. Наскоро пък Ибра определи най-добрите футболисти, с които е играл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички