В Мексико спряха първенството си заради коронавируса


В Мексико спряха първенството си заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

1019 0

Мексиканското футболно първенство - Лига МХ, отмени остатъка от сезона при мъжете и жените за 2020 година поради пандемията от коронавирус. Шампиони няма да бъдат обявявани, съобщиха от лигата. Тя бе в разговори със здравните експерти относно евентуално завръщане след преустановяването на кампанията на 15 март, но бе решено, че не може да го стори "без да изложи на риск членовете на това прекрасно семейство“.

"Неоспоримо е, че преживяваме безпрецедентна ситуация в страната ни, която принуждава футболната индустрия в Мексико да действа разумно и да отвърне с обединение на предизвикателствата, пред които сме изправени. Търсим, разбира се, възможност за запазване интегритета на Лига МХ и всички нейни членове – това е наша отговорност и точно заради това предприехме тези действия“, се казва в изявление на лигата.

Припомняме, че в сряда осем играчи на мексиканския Сантос Лагуна бяха тествани положително за вируса, независимо от това, че нито един от тях не проявяваше симптоми на заразата. Регистрираните случаи на инфекцията в Мексико са близо 60 000, а жертвите – малко над 6500. А едно от топ 5 първенствата на Европа е заплашено и догодина да се играе без фенове (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички