В Мексико спряха първенството си заради коронавируса


В Мексико спряха първенството си заради коронавируса

234 0

Мексиканското футболно първенство - Лига МХ, отмени остатъка от сезона при мъжете и жените за 2020 година поради пандемията от коронавирус. Шампиони няма да бъдат обявявани, съобщиха от лигата. Тя бе в разговори със здравните експерти относно евентуално завръщане след преустановяването на кампанията на 15 март, но бе решено, че не може да го стори "без да изложи на риск членовете на това прекрасно семейство“.

"Неоспоримо е, че преживяваме безпрецедентна ситуация в страната ни, която принуждава футболната индустрия в Мексико да действа разумно и да отвърне с обединение на предизвикателствата, пред които сме изправени. Търсим, разбира се, възможност за запазване интегритета на Лига МХ и всички нейни членове – това е наша отговорност и точно заради това предприехме тези действия“, се казва в изявление на лигата.

Припомняме, че в сряда осем играчи на мексиканския Сантос Лагуна бяха тествани положително за вируса, независимо от това, че нито един от тях не проявяваше симптоми на заразата. Регистрираните случаи на инфекцията в Мексико са близо 60 000, а жертвите – малко над 6500. А едно от топ 5 първенствата на Европа е заплашено и догодина да се играе без фенове (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама