В чест на Европейското първенство по футбол: Създадоха най-голямата Лего топка в света


В чест на Европейското първенство по футбол: Създадоха най-голямата Лего топка в света
Снимка: Getty Images

1583 0

Най-голямата Лего топка в света бе построена в LEGO House в Билунд, родния град на „Лего“, за да отпразнува предстоящото Европейско първенство по футбол, което ще започне на 11 юни.

150 часа са били необходими, за да се съберат 173 600 класически 2x2 Лего тухлички заедно - без лепило. В момента топката е изложена в LEGO House, предназначена да бъде домакин на най-големите и най-добрите Лего конструкции, съобщава Еuronews.

Високата над 4,10 метра топка от малки тухли е построена по време на блокирането заради коронавируса от служители на LEGO House. Чистачи, дизайнери, кухненски персонал, екип за състезания по Лего и дори изпълнителният директор са допринесли за класическата черно-бяла топка.

Гордият дизайнер Сьорен Хансен Хинге смята, че това е класическият дизайн на футболната топка. "Дизайнът на футболната топка е емблематичният, който всеки може да разпознае. Можехме да използваме дизайна от Европейското първенство, но не съм сигурен, че всички биха го разпознали като футболна топка, въпреки че изглежда страхотно."

Лего тухлите са вградени в 75 модула, които от своя страна са събрани в специална метална конструкция. Теглото на топката е 2,5 тона, включително конструкцията, която поддържа частите заедно.

„Периодът на корона-заключването беше изключително труден период за много хора и не мога да се сетя за нещо по-добро, което да ни събере, от такова голямо спортно събитие, в което вярвам, че Дания има шанс да продължи докрай“, каза главният изпълнителен директор Йеспер Вилструп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички