Унион Сен Жилоа спечели Купата на Белгия


Унион Сен Жилоа спечели Купата на Белгия
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

809 0

Всеки клуб има своите трудни моменти в историята и това е напълно нормално. Не може постоянно доминираш - има върхове, има спадове. Така е и в живота.

Така стигаме до един дългоочакван момент за белгийски отбор. Тимът на Унион Сен Жилоа печели първа купа на Белгия след 110 години суша. Това се случва във финала на надпреварата, след като побеждава Антверпен с 1:0. В герой за отбора се превръща Коки Мачида с гол в края на първото полувреме. Последният голям успех датира от далечната 1914 година, като спечелената купа е трета в история на "жълто-сините".

Още: Лудост в Белгия! Три различни шампиона за 6 минути и гол в 94' коронова Роял Антверп (ВИДЕО)

Отборът преживява рестарт в историята си

Клубът изживява своята приказка. През 2021 година се завърна в най-горното ниво на местния футбол след цели 48 години и през този сезон дори се бори титлата. Унион е само на три точки от Брюж на второ място три кръга преди края на кампанията.

Рестартът, ако може така да се каже в развитието на един от най-старите белгийски отбори се дължи на Тони Блуум, който е собственик и на Брайтън. Той допринесе и "чайките" да се изкачат до Висшата лига.

В историята Унион Сен Жилоа е ставал и 13 пъти шампион на страната и защо не час по-скоро да настъпи отново този момент и прекъсне доминацията на някой от по-големите клубове.

Още: В Белгия са възхитени от обрата на Антверп срещу Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички