Лудост в Белгия! Три различни шампиона за 6 минути и гол в 94' коронова Роял Антверп (ВИДЕО)


Лудост в Белгия! Три различни шампиона за 6 минути и гол в 94' коронова Роял Антверп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5916 0

Изключителна драма се разигра в белгийското първенство. Новият шампион на страната е Роял Антверп, но трофеят се реши в последните секунди и със сигурност е сред най-оспорваната битка в историята на футбола.

В рамките на 5 минути точно три отбора смениха водачеството в шампионата, като другите два замесени тима бяха Генк и Юнион Сен Жилоаз. Антерпен триумфира за пети в своята история с титлата в Белгия и първи от 66 години насам.

Отборът бе трети след последния кръг на редовния сезон, изоставайки на 3 точки от върха. Днес успя да стигне до 2:2 при гостуването си на Генк, а големият губещ в Юнион, който се провали у дома срещу Брюж. Освен това до 89' водеше с 1:0 и всичко изглеждаше решено. Брюж обаче изравни точно в края на редовното време. Във втората минута на добавеното време Ноа Ланг вкара втори гол, а в десетата минута на продължението Сисе Сандра реализира за крайното 3:1.

Любопитното е, че по време на този развой и при изранителния гол за Брюж шампион бе Генк. По това време тимът водеше с 2:1 на Антверпен. За да бъде драмата пълна новият шампион на Белгия се разписа в 4-ата минута от добавеното време чрез Тоби Алдервейрелд. Той реализира за 2:2 с мощен изстрел от границата на наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички